Ga naar Content

Schiphol zet zomerplan door: meer vertrekkende reizigers in augustus

Schiphol laat komende maand meer passagiers vertrekken dan in de maand juli. De luchthaven denkt dit aan te kunnen, doordat in augustus 200 extra beveiligers worden ingezet. Het aantal stijgt naar 73.000 reizigers, ruim 5.000 meer dan in juli. 

Vliegtuigen van KLM geparkeerd aan de E-pier van Schiphol - Foto: NH Nieuws / Doron Sajet

Schiphol volgt hiermee haar plan tegen de zomerchaos, die op deze manier uit zou moeten blijven. De luchthaven verwacht wel dat het aantal passagiers in de eerste week van augustus dagelijks ongeveer duizend reizigers te hoog is.

Schipholpersoneel zelf kijkt minder optimistisch naar het zomerplan van de luchthaven, bleek vorige maand uit een peiling van FNV onder het grondpersoneel van Schiphol. 85 procent gaf toen aan dat er niet genoeg mensen zijn om het werk op een veilige en verantwoorde manier te kunnen uitvoeren. 42 procent maakt zich zorgen over de veiligheid van passagiers en vluchten.

Naast de maatregel om meer beveiligers aan te nemen, is ook een sociaal akkoord gesloten tussen de luchthaven en de vakbonden, met onder meer een zomertoeslag voor de werknemers. 

Lees ook

Meer nieuws over Schiphol
📰 Al het nieuws over Schiphol vind je op nhnieuws.nl/schiphol 
💬 Tips over Schiphol- en luchtvaartverhalen zijn welkom op [email protected]
@
Volg luchtvaartverslaggever Doron Sajet op twitter

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]