Ga naar Content

Het nieuws van 1 augustus: Blussen hooibalen Heemskerk 'duurt nog uren' • Steunbetuiging voor boeren op graffitimuur Beverwijk

Dit is het IJmond nieuwsblog van maandag 1 augustus. Tips? Mail ze naar [email protected]

Sluiting blog

Dit was het IJmond nieuwsblog van vandaag. Fijne avond en tot morgen.

Graffitimuur Beverwijk - Foto: NH Nieuws

Zaterdag drie rijbewijzen ingevorderd rond Santpoorts feestterrein

Drie ingevorderde rijbewijzen en nog eens zeven rijverboden. Dat is het resultaat van politiecontroles rondom het feestterein van Santpoort-Noord afgelopen zaterdag.

Een 43-jarige Spaarndamse feestneus spande de kroon: hij werd aangehouden met te veel alcohol op. Om dezelfde reden was zijn rijbewijs vorige maand al ingenomen. Uit een speekseltest bleek dot weekend bovendien dat hij cocaïne had gebruikt.

Maar ook een IJmuidenaar maakte het te bont en moet het voorlopig doen zonder rijbewijs: hij stapte na het feest op zijn snorfiets met zes keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed.

Lindsay Pegram grote afwezige in Santpoort, ook Bo Sprengers is er niet bij

De kortebaandraverij in Santpoort moet het donderdag doen zonder Lindsay Pegram. De meest succesvolle pikeur van de laatste jaren is enkele dagen opgenomen geweest in het ziekenhuis vanwege een instabiele vochtbalans in haar hersenen.

"Ik ben enkele dagen helemaal van het padje af geweest doordat de vochtbalans in mijn hersenen niet goed was", zegt Pegram. "Omdat ik een epilepsieverleden heb, hebben ze in het ziekenhuis meteen allerlei scans gemaakt, maar gelukkig is er niets geconstateerd in relatie tot epilepsie. Uit de scans bleek bovendien dat ik een ingezakte wervel heb. Hoe ik dat heb opgelopen, wordt nog onderzocht. ”

Pegram herstelt inmiddels thuis verder. Wanneer ze haar rentree maakt is niet bekend. Pegram zou al blij zijn als dat op 10 oktober is op haar thuisbaan in 't Zand. De pikeur uit de Kop van Noord-Holland won dit seizoen met achtereenvolgens Jocke Caine en Southwind Raptor de draverijen van Zwanenburg en Warmond. De paarden waarmee zij won, komen wél aan de start in Santpoort. Southwind Raptor rijdt met leerling-pikeur Marco Spin. Wie in de sulky achter Jocke Caine zit, is nog niet bekend.

De winnaar van 2019, Bo Sprengers met Doc Holiday, ontbreekt donderdag eveneens. Doc Holiday heeft een lichte blessure. De Uitgeestse pikeur heeft geen vervangend paard om aan de start te kunnen verschijnen. 

Redactie