Ga naar Content

Amsterdam doet opnieuw goede zaken, HCAW ziet Neptunus langszij komen

De honkballers van Amsterdam hebben opnieuw goede zaken gedaan in de strijd om het landskampioenschap. Van de drie wedstrijden dit honkbalweekend tegen Twins Oosterhout, won Amsterdam er twee. HCAW was minder fortuinlijk. De Bussumers moesten tegen Neptunus twee nederlagen incasseren. 

Pitcher Lars Huijer van HCAW - Foto: Orange Pictures

Afgelopen donderdag begon Amsterdam in het eigen Loek Loevendie Ballpark met een gelijkspel (4-4) tegen het als vierde en tevens laagst geklasseerde Twins Oosterhout. Gisteren sloeg Amsterdam genadeloos hard toe en won het dit keer op bezoek in Brabant met maar liefst 0-12.

De regerend landskampioen kon vandaag de monsterzege bovendien een goed vervolg geven door ook de derde wedstrijd te winnen. Twins scoorde in de eerste helft van de zesde inning nog wel twee keer, maar omdat de wedstrijd werd gestaakt voordat de zesde inning volledig kon worden uitgespeeld vervielen deze punten weer en bleef het bij 2-1 voor Amsterdam.

Geen overwinning voor HCAW

HCAW, de andere Noord-Hollandse ploeg in de kampioensgroep, begon in de Rob Hoffmannvallei met een nipte 1-2 nederlaag tegen Neptunus. Op zaterdag werd er in Rotterdam opnieuw verloren. Dit keer gingen de Bussumers met 5-3 ten onder. Vandaag lukte het HCAW wederom niet om te winnen. Het bleef uiteindelijk na twaalf gespeelde innings bij 1-1. 

Na vandaag staat Amsterdam nog steeds stevig aan de leiding in de kampioensgroep. Neptunus is door de twee overwinningen langszij gekomen met HCAW en staat nu weer op een gedeeld tweede plaats.

Uitslagen:
Amsterdam Pirates - Twins Oosterhout 2-1
HCAW - Neptunus 1-1

Twins Oosterhout - Amsterdam Pirates 0-12
Neptunus - HCAW 5-3

Amsterdam Pirates - Twins Oosterhout 4-4
HCAW - Neptunus 1-2

Stand kampioensgroep: 
1. Amsterdam Pirates        15 gespeeld, 33 punten
2. Neptunus                          15 gespeeld, 27 punten
3. HCAW                                 15 gespeeld, 27 punten
4. Twins Oosterhout           15 gespeeld, 9 punten.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • NH Sport keert zondag 7 augustus terug op NH Radio van 17.00-19.00 uur
  • NH Sport is vanaf maandag 29 augustus weer op tv te zien om 17.10 uur 
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52