Start van hoofdcontent

HUIZEN

nl

Opvallende 'reddingsactie' op IJmeer: KNRM op pad voor verloren vliegtuigreclame

30 juli 2022, 20.10 uur · Aangepast 30 juli 2022, 20.31 uur · Door Redactie

De KNRM rukt op zaterdagavond uit voor een ongebruikelijke actie. Een luchtreclame-vliegtuig verloor zijn spandoek boven het IJmeer, dus belde de piloot de kustwacht. De KNRM van Huizen werd ingeschakeld en twee boten startten een zoektocht. Na een half uur werd het spandoek uiteindelijk gevonden. 

Eenmaal op de kant vouwt de KNRM het spandoek netjes op. - Inter Visual Studio

"We werden opgebeld en door de Nederlandse kunstwacht gevraagd het IJmeer op te gaan", vertelt de woordvoerder van KNRM Huizen vanuit het reddingstation aan NH Nieuws. En dit soort verzoeken krijgen ze hier niet elke dag. "Ik had het er net met mijn collega's over, het is de derde keer in ons 55-jarig bestaan dat zoiets gebeurt!"

Er zijn twee boten uitgerukt om het spandoek op te sporen. Want al die lijnen in het water, dat kan best gevaarlijk zijn. "Boten kunnen vast komen te zitten."

Even zoeken

Gelukkig is het spandoek op een strategische plek terecht gekomen. "Hij kwam vlak bij Pampus terecht, een gebied waar maar weinig scheepvaart is door de vele waterplanten," meldt de woordvoerder opgelucht. 

Wel duurde het een goed half uur voor het de boten lukten om het doek te vinden. Er waren nog maar een paar lijnen zichtbaar boven het wateroppervlak.

Toen de buit eenmaal binnen was kon er teruggevaren worden en werd het doek op de kant netjes opgevouwen. "De eigenaar heeft het spandoek ook alweer opgehaald."

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]