Start van hoofdcontent

AMSTERDAM

nl

TERUGKIJKEN: Amsterdam pakt groots uit met 26e viering Pride

30 juli 2022, 11.15 uur · Aangepast 30 juli 2022, 13.42 uur · Door Redactie

Amsterdam staat vanaf vandaag weer negen dagen lang volledig in het teken van Pride. Na twee kleinschalige vieringen pakt de organisatie nu groots uit met zo'n 300 evenementen door de hele stad, met als thema: My Gender, My Pride.

Foto: Pride 2018 - Foto: Orange Pictures Archief

Pride Amsterdam is een festival om te vieren dat je kunt zijn wie je bent en mag houden van wie je wilt. "Negen dagen lang bepalen LHBTQI+'ers de norm in de hoofdstad", aldus de organisatie op haar website.

Van 30 juli tot en met 7 augustus vindt dit jaar voor de 26e keer Pride Amsterdam plaats. De aftrap van het evenement is de Pride Walk, georganiseerd door Stichting Homomonument.

Pride Walk

"Het thema van de Pride Walk is dit jaar 'Nobody is free, until we are all free' & 'Queer liberation not rainbow capatalism'. Het gaat over gelijkwaardigheid van iedereen'', vertelt organisator Daan Smeelen tegen AT5. 

De protestmars begon vanmorgen om 11.00 uur met een manifestatie op de Dam. Vanaf 12.00 uur trok de stoet richting het Vondelpark.

Het jaarlijkse hoogtepunt is de Canal Parade op 6 augustus, de wereldberoemde botenparade met een kleurrijke stoet van 80 boten en honderdduizenden bezoekers.

AT5 liep vandaag mee met de Pride Walk vanaf de Dam naar het Vondelpark. Kijk hier de livestream terug:

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.