Ga naar Content

A7 weer helemaal vrijgegeven na boerenprotest: 'Stuk sneller gegaan'

De A7 in Noord-Holland is weer helemaal vrijgegeven. Vanochtend zijn er ter hoogte van Lambertschaag hooibalen en banden gedumpt en daarna in de brand gestoken. De snelweg werd tijdelijk in beide richtingen gesloten. Bij het opruimen stuitte de brandweer ook nog op asbest. Inmiddels is alles weer opgeruimd. 

Asbest op de A7 - NH Nieuws

Alleen de afrit naar Medemblik richting Hoorn is nog afgesloten. Dat laat Diederik Fleuren, woordvoerder van Rijkswaterstaat, weten aan NH Nieuws. "In tegenstelling tot de eerdere berichten is het wel een stuk sneller gegaan", licht Fleuren toe. "Het kan zijn dat het maar heel weinig asbest is geweest, dan is het snel opgeruimd."

Boerenprotest

De politie kreeg iets voor half vijf de melding van de branden binnen. De hooibalen en banden zijn op de A7 ter hoogte van Lambertschaag gedumpt.

De acties maken deel uit van het boerenprotest tegen stikstof. Gisteren blokkeerden de boeren ook meerdere snelwegen in het land met hooibalen, asbest en autobanden. De politie laat weten graag in contact te komen met mensen die iets gezien hebben over de dumpingen.

Brandende hooibalen op A7 - Foto: Foto: Inter Visual Studio
Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.