Start van hoofdcontent

AMSTERDAM

nl

Zorgmedewerkers worden bedankt voor hun inzet tijdens corona met concert in Ziggo Dome

27 juli 2022, 15.10 uur · Door AT5

Prins Floris van Oranje organiseert in de Ziggo Dome in Amsterdam een concert om de zorgmedewerkers te bedanken voor hun werk tijdens de coronapandemie. Daarnaast is het concert er ook om hen een hart onder de riem te steken vanwege de zware werkdruk. Het 'Care 4 Care' concert is op 10 september. 

Foto: Ziggo Dome

"Zorgmedewerkers uit het hele land hebben keihard gewerkt de afgelopen jaren en het is tijd om hen daarvoor te bedanken", aldus de prins. "Vanuit alle zorginstellingen voel je dat er behoefte is aan een collectief avondje ontspanning. Wij willen iets terug doen, even ontspannen en vooral ontzorgen. Wij hopen dat het concert hieraan bijdraagt."

Tijdens het concert is er plaats voor 16.000 zorgmedewerkers. Verschillende brancheorganisaties versturen de komende tijd een uitnodiging. De zorgmedewerkers kunnen zich vervolgens gratis aanmelden voor het concert. Verschillende dj's en Nederlandse artiesten zorgen voor de muziek en prins Floris treedt tijdens het concert op als dj. 

Hart onder de riem

"Waardering voor de mensen in het ziekenhuis zit vooral in de verlaging van de werkdruk en administratieve lasten, ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, leiderschap en inspraak en betere beloningen", laat bestuursvoorzitter van het OLVG Maurice van den Bosch weten. "Ik denk dat het gebaar van Floris en zijn team vooral gezien moet worden als een hart onder de riem en dat kunnen de mensen echt gebruiken."

"Juist in de zomermaanden wordt er met hele krappe teams gewerkt en iedereen kijkt toch met enige gespannenheid naar het najaar. Het is dus vooral als steun bedoeld voor alle medewerkers die elke dag zo hun best doen."

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]