Ga naar Content

Schoorlse oudere (75) bestolen van duizenden euro's: "M'n ouders te pakken genomen"

Een man van 75 jaar uit Schoorl is samen met z'n partner slachtoffer geworden van oplichting. Via de telefoon is hij volgens politie zo gemanipuleerd door een vrouw, dat hij zijn bankpas én telefoon aan haar afgaf. "Ze hebben m'n ouders te pakken genomen", schrijft hun boze zoon. Er zijn beelden van de oplichter, die zei dat ze van de bank was.

Foto: Adobe Stock

Het belletje bij de oudere meneer uit Schoorl kwam op 17 maart van dit jaar, een donderdag. Wat de vrouw aan de andere kant van de lijn heeft gezegd tegen hem schreef familie van het slachtoffer eerder dit jaar op boos Facebook - ze zei van de Rabobank te zijn. 

"Mijn ouders werden gebeld dat er 'verdachte overschrijvingen' waren gedaan", aldus de zoon. Toen de man aangaf dat dit niet klopte, zei de bedrieger dat dat hij was gehackt en er 'snel actie nodig was'.

Daarop stelde ze voor een medewerker langs te sturen om codes en hun mobiele telefoon op te halen en het 'op te lossen'. Het gesprek was volgens de zoon heel erg vertrouwd en vriendelijk. "We weten allemaal dat je niks moet meegeven, maar helaas zijn ze erin getrapt."  

Later die dag zijn er duizenden euro's afgeschreven van de rekening van het 75-jarige slachtoffer, meldt de politie vandaag. Uit onderzoek blijkt dat dit gebeurde bij pinautomaten en winkels in Amsterdam. Ook de telefoon van de gedupeerde man is nog spoorloos. 

Lange nepnagels

De politie heeft beelden vrijgegeven van de oplichter. Het betreft een vrouw tussen de 20 en 30 jaar oud met lange nepnagels en een gouden ring aan de rechter middelvinger. Ook droeg ze een mondkapje.  Bekijk het hele signalement hier.

"Ik wil iedereen waarschuwen om en vrienden en familie erop wijzen dat de bank nooit om je gegevens vraagt", aldus de zoon van het gedupeerde stel. "Dit v**le  pl**risw**f is één van de daders die dit mijn ouders heeft aangedaan."

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.