Start van hoofdcontent

ANNA PAULOWNA

nl

Telefoon roodgloeiend bij dierenambulance om kat in sloot, maar Kees kan gewoon zwemmen

27 juli 2022, 12.17 uur · Aangepast 27 juli 2022, 15.55 uur · Door Jessica Douma

"Wij hebben een kat gered uit het water. Hij ziet er niet zo goed uit, kunt u hem komen halen?" Het is niet de eerste keer dat dierenambulance Den Helder - Hollands Kroon dit telefoontje krijgt over de beruchte 'smeerkees' uit Anna Paulowna. Kat Kees is regelmatig in de sloot te vinden, want hij houdt enorm van zwemmen. Via een oproep op Facebook roept de dierenambulance op om de zwemliefhebber niet meer te redden. 

Foto:

Het is best bijzonder, een kat die van zwemmen houdt en kat Kees doet niets liever. Daarnaast besteedt hij ook nog eens tijd aan lekker door de modder rollen. Daarom heeft hij de bijnaam 'smeerkees' gekregen. 

Het is dan ook niet heel erg verwonderlijk dat mensen Kees willen redden, maar dat is helemaal niet nodig. Er is niks met Kees aan de hand, het is gewoon een vrijbuiter van zeven jaar oud, die graag zwemt en in de modder rolt.

Lieve bazin

Omdat Kees een Maine Coon is met een lange vacht, ziet hij er daardoor al snel verwaarloosd uit. Niks is minder waar. Kees heeft een hele lieve bazin die hem goed verzorgt. Het komt wel eens voor dat mensen hem willen voeren, maar dat hoeft ook niet volgens medewerkers van de dierenambulance: "We willen mensen op het hart drukken: Kees niet voeren! Hij zit aan de medicijnen en heeft speciaal voer. Als u hem voert kan dit problemen opleveren voor zijn gezondheid", staat er in hun Facebookpost.

Foto: Dierenambulance Den Helder - Hollands Kroon

De dierenambulance besloot na het zoveelste telefoontje een oproep te plaatsen op Facebook met daarin de oproep niet meer te bellen over Kees. "Dit hebben we in samenspraak gedaan met het baasje", laat één van de vrijwilligers weten aan NH Nieuws. 

Inmiddels zijn alle collega's bij de dierenambulance op de hoogte over de smeerpoes. "Mocht de dierenambulance gebeld worden, kan er gevraagd worden even een foto van de kat te sturen. Als onze collega's Kees dan herkennen, kunnen we u met een gerust hart vertellen dat u Kees gewoon kunt laten lopen."

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]