Telstar boekt dankzij kopbal Oude Kotte nipte oefenzege op IJsselmeervogels

Telstar heeft vanavond in het eigen stadion een minimale oefenzege geboekt op tweededivisionist IJsselmeervogels. De ploeg van trainer Mike Snoei won uiteindelijk met 1-0 door een doelpunt vlak voor rust van Thomas Oude Kotte.

Telstar-trainer Mike Snoei - Foto: Orange Pictures

Bij Telstar begonnen Glynor Plet en Rein Smit op de bank en dus moest het aanvallend gevaar komen van proefspelers Cain Seedorf en Yahya Boussakou. De tactiek van Mike Snoei sorteerde in het eerste half uur weinig effect en grote kansen bleven daarom uit. Vlak voor de rust kroop Telstar wat meer uit zijn schulp en kreeg het een mogelijkheid via Boussakou. De inzet van de oud-speler van ADO Den Haag werd echter gekeerd door doelman Jaimy Schaap van IJsselmeervogels.

Tekst gaat verder onder de tweet.

Toch wist Telstar alsnog met een voorsprong de rust in te gaan. Een vrije trap van Anwar Bensabouh belandde uiteindelijk bij Thomas Oude Kotte en de verdediger kopte keihard raak voor de 1-0. Na de thee kreeg Ozan Kökcü gelijk een goede kans om de score te verdubbelen. Het schot van de aanvallende middenvelder werd echter nipt van richting veranderd en trof geen doel. Na ruim een uur spelen voerde trainer Mike Snoei zoals gebruikelijk veel wissels door. Invaller Quinten van den Heerik was nog het dichtst bij de tweede van Telstar, maar het bleef in Velsen-Zuid bij 1-0.

Aanstaande zaterdag komt Telstar opnieuw in actie. Dan spelen de Witte Leeuwen in een drieluik tegen Koninklijke HFC en Katwijk.

Opstelling Telstar: Koeman jr.; Kruiver (Soares/67), Apau (Kuyper/67), Oude Kotte, Bensabouh, Mulder; Najah (Dijkstra/80), Ainsalu (Van Wetten/80), Kökcü; Seedorf (Van den Heerik/61), Boussakou (Overtoom/61).