Ga naar Content

Beelden: seksistische uitspraken tijdens lustrumfeest studentencorps

Enkele van de seksistische uitspraken die zondagavond werden gedaan tijdens het lustrumfeest van studentencorps A.S.C./A.V.S.V. zijn gefilmd. In het fragment moedigt de spreker de tafelgangers aan om een vrouw 'die zich in haar mooiste jurk naar de NDSM-werf begeeft, uit te maken voor hoer'. De maker van de video zegt tegen AT5 geschokt te zijn door de uitspraken en dat dat ook de reden is dat de speech is gefilmd.

Het heren -en damesdiner werd zondag gelijktijdig, maar apart van elkaar gehouden op de NDSM-werf. Tijdens het herendiner werd er door meerdere leden gespeecht. Zo was er te horen dat 'de heren de nekken van vrouwen zullen breken, om hun lul erin te steken’ en dat vrouwen 'sperma-emmers' zijn.

Bizarre uitspraken

"Als ik bedenk dat zij zich op zondag 24 juli in haar mooiste jurk naar de NDSM-werf gaat begeven is zij een...", zegt de spreker op de beelden, waarna een deel van de aanwezigen zijn voorzet afmaakt: "Hoer!"

"Exact", vervolgt de spreker. "Mannen, jullie beginnen ze een beetje te herkennen. Maar straks probeer je nog onderscheid te maken tussen je vriendin, je zusje, je grotere zus, en ... dat is niet gezegd"

"Mannen, er is een ding heel belangrijk", vervolgt de spreker. "En dat is dat de komende vijf jaar duidelijk is, dat de ... alleen nog maar aanduwen is, en dat vrouwen niks en niks meer zijn dan een..."  Opnieuw wordt de zin vanuit het publiek afgemaakt: "Hoer!"

De rector van A.S.C./A.V.S.V, Heleen Vos, liet eerder in een brief aan de leden weten geschokt te zijn door de gebeurtenissen van zondagavond. Volgens haar zullen er consequenties komen voor degenen die de uitspraken hebben gedaan.

Lees ook

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app.

Download on the App StoreOntdek het op Google Play