Start van hoofdcontent

AMSTELVEEN

nl

🐢Géén protest, wél langzaamaanactie op A9: schildpad van vluchtstrook geplukt

26 juli 2022, 12.00 uur · Aangepast 26 juli 2022, 14.14 uur · Door Jouri Bakker & Celine Sulsters

Met de boerenprotesten vers in het geheugen, weten automobilisten maar al te goed voor hoeveel oponthoud trekkers kunnen zorgen. Toch zorgde een langzaamaanactie op de A9 bij Amstelveen afgelopen zondag nauwelijks voor vertraging: een schildpad stapte daar dapper over de vluchtstrook, waarna hij door een oplettende automobilist van het asfalt werd gehaald.

Schildpad op vluchtstrook A9 - Dierenambulance De Ronde Veenen/Amstelland & NH Nieuws

De schildpad liep gelukkig dichtbij een benzinestation met een toepasselijke naam: de Shell. Daar klopte de automobilist dan ook aan voor hulp. Een aanwezige medeweker waarschuwde direct de Dierenambulance. Zij hebben het dier opgehaald bij het benzinestation. 

Een collega van de man benadrukt tegen NH Nieuws dat dit gevaarlijke situaties had kunnen opleveren, maar vindt het mooi dat de automobilist zich heeft bekommerd om het welzijn van de schildpad. "Je kan ook niet een schildpad op een snelweg laten lopen", is haar reactie. 

Tekst gaat verder

Medewerkers van Dierenambulance de Ronde Venen / Amstelland zijn opgelucht. "Gelukkig is de schildpad op tijd gevonden, hoewel zijn schild hard is, had hij vast een auto niet overleefd", laten zij weten in een reactie op Facebook.

Gedumpt

Mirjam Bosman van de Dierenambulance denkt niet dat iemand de schildpad uit een autoraampje heeft gegooid. "Ik denk wel dat hij ooit een keer is gedumpt. Mensen dumpen die dieren massaal als ze te groot worden", verzucht ze. Volgens Mirjam kunnen schildpadden best een paar jaar overleven in een sloot, maar worden de dieren uiteindelijk vaak toch ziek binnengebracht, omdat de omstandigheden te slecht zijn.

Of ze eindigen op een hele verkeerde plek, zoals de schildpad uit dit verhaal. Hij is naar veilig naar een schildpaddenopvang gebracht. 

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]