Ga naar Content

Verdachten cacaotruck met ruim ton coke langer vast

Vier verdachten, die volgens het Openbaar Ministerie op 12 juli mogelijk betrokken waren bij een drugssmokkel via het Westelijk Havengebied, blijven langer in voorarrest. Het zou gaan om een lading van 1.100 kilo.

Foto: AT5 / Luuk Koenen

Het gaat om een Enkhuizer (55), twee mannen (27 en 43 jaar oud) uit Purmerend, en een 29-jarige man uit de gemeente Dijk en Waard. 

Container met cacaobonen

De lading cocaïne zat verstopt in een container, gevuld met cacaobonen, die op een vrachtwagen door het Westelijk Havengebied reed. De gehele lading is inmiddels vernietigd.

Naar aanleiding van een onderzoek van de politie in Noord-Holland, FIOD en douane in Amsterdam werd de container in beslag genomen. De verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek, en werden vrijdag voorgeleid bij de rechter-commissaris. Die besloot het voorarrest te verlengen tot eind deze maand. 

Volgens het Openbaar Ministerie worden de mannen 'allemaal verdacht van medeplegen van de invoer van cocaïne'. Verder wil het OM er niks over kwijt, omdat het onderzoek nog loopt. "Op dit moment gaan wij nog niet gedetailleerd op ieders rol in of wie van de vier de chauffeur is", zegt een woordvoerder aan NH Nieuws.

Op 28 juli moet het viertal opnieuw voor de rechtbank verschijnen. Die neemt dan een beslissing of het voorarrest wordt verlengd. 

Lees ook

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]