Ga naar Content

Agressieve vader (42) en zoon (14) opgepakt na vertragen vakantievlucht naar Kos

Een Corendon-vlucht naar Kos heeft vanochtend meer dan een uur vertraging opgelopen omdat een aangeschoten vader (42) en zijn agressieve zoon (14) het vliegtuig op stelten zetten. De twee zijn aan boord aangehouden en met de nodige dwang het vliegtuig uit geleid. 

Een Corendon-Boeing 737-800 op Schiphol - Foto: NH Nieuws / Doron Sajet

De twee zorgden voor zoveel overlast dat de gezagvoerder van het vliegtuig besloot de twee niet mee te nemen op de vlucht en de Koninklijke Marechaussee in te schakelen. Op dat moment was het vliegtuig al van de gate afgekoppeld.

Dronken en agressief

"We zijn naar het vliegtuig gegaan en we merkten meteen dat de twee erg aanwezig waren. Het was vooral de 14-jarige jongen die zich agressief gedroeg", vertelt een woordvoerder van de marechaussee. 

Bij de vader roken de marechaussees een sterke alcohollucht. Beiden stelden zich dreigend op en scholden het personeel van het vliegtuig uit. "Bij de aanhouding werkten ze ook niet mee, dus we moesten geweld gebruiken." 

CD 411

De woordvoerder wil niet zeggen om welke vlucht het exact ging, maar bevestigt wel dat de vlucht door het incident vertraging heeft opgelopen. De enige vlucht naar Kos die vanochtend flinke vertraging opliep, was vlucht CD411 van Corendon, zo blijkt uit data op de website van Schiphol. Die vertrok om 8.50 uur in plaats van 7.30 uur, met bijna anderhalf uur vertraging dus.  

Meer nieuws over Schiphol
📰 Al het nieuws over Schiphol vind je op nhnieuws.nl/schiphol 
💬 Tips over Schiphol- en luchtvaartverhalen zijn welkom op [email protected]
@
Volg luchtvaartverslaggever Doron Sajet op twitter

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]