Start van hoofdcontent

AMSTERDAM

nl

Parkeergarage Amsterdam één grote gekleurde vlag tijdens Pride

21 juli 2022, 12.30 uur · Aangepast 21 juli 2022, 12.51 uur · Door AT5

Op de parkeergarage aan de Marnixstraat in Amsterdam komt vanaf zaterdag 30 juli de grootste Progress Pride-vlag van de wereld. De vlag, met een formaat van 82 meter bij 18 meter, wordt opgehangen ter gelegenheid van Pride Amsterdam. De Pride start 30 juli en duurt tot en met 7 augustus.

Studio Pieter Jan Boterhoek

"De discussie over LHBTQIA+’ers in de huidige wereld wordt steeds heftiger en velen voelen zich niet meer veilig. Daarom is het zo belangrijk dat we onze aanwezigheid met deze grootste Progress Pride Vlag zichtbaar maken", aldus Brian Fernandes, initiatiefnemer en eigenaar van het onder de garage gelegen café Waterkant. 

"Het is belangrijk om een gebied te markeren waarbinnen iedereen veilig kan bewegen en om de aanwezigheid zichtbaar maken. Een vlag is daar uitermate geschikt voor. Een witte vlag staat voor vrede, rood-wit-blauw is voor velen een veilig thuis. Hoe groter de vlag, hoe krachtiger de boodschap. Met deze grootste Progress Pride Vlag ter wereld zeggen wij: Amsterdam is tijdens Pride een veilige ruimte. Hier kun je zijn wie je bent en liefhebben wie je wilt."

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]