Ga naar Content

Vernieuwd Telstar toont z'n sterke en zwakke kanten tegen Spakenburg

Telstar heeft het vijfde oefenduel van de voorbereiding gelijkgespeeld. Op bezoek bij Spakenburg stond er na negentig minuten een 2-2 stand op het scorebord. Voor de Witte Leeuwen scoorden Thomas Oude Kotte en Anwar Bensabouh.

De Telstar-spelers juichen na de snelle aansluitingstreffer van Byron Burgering - Foto: Orange Pictures / Henk Jan Dijks

Telstar begon prima aan het oefenduel in en tegen Spakenburg. Via Thomas Oude Kotte kwamen de Velsenaren terecht op voorsprong en nog binnen het half uur verdubbelde Anwar Bensabouh de score. De ploeg van Mike Snoei liet zien dat het over een paar uitstekende voetballers beschikt. Zo lieten de nieuwe verdedigers Oude Kotte en Mitch Apau een prima indruk achter. Al is Oude Kotte nog niet officieel in dienst van de Velsenaren, de krabbel moet nog worden gezet. De verwachting is wel dat vandaag of morgen gebeurt. Dat geldt ook Mihkel Ainsalu. De Estse controleur deed een uur mee tegen de amateurs.

Kanteling

Vlak voor rust kantelde het duel volledig. Via oud-Telstar speler Floris van der Linden deed Spakenburg wat terug, 1-2. De aanvaller die ooit kreeg te horen van Mike Snoei dat hij niet goed genoeg was voor Telstar miste kort na zijn treffer een strafschop. Na de theepauze zette de thuisploeg de aanvalsdrift door en dat leidde al snel tot de gelijkmaker via Vincent Volkert. Bij Telstar vielen in de tweede helft met Byron Burgering en Yahya Boussakou een paar testspelers in.

Jong Ajax

Telstar begint op maandag 8 augustus aan het nieuwe seizoen. In Amsterdam nemen de Witte Leeuwen het op tegen Jong Ajax.

Opstelling Telstar: Koeman (Houweling/60); Oude Kotte (Tugarinov/65), Aktas, Apau (Soares/46), Kruiver (Kuyper/80), Bensabouh (Van Wetten/60), Ainsalu (Dijkstra/60), Blackson (Mulder/65), Seedorf (Burgering/60), Plet (Van der Heerik/46), Kökcü (Boussakou/65)

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • NH Sport keert zondag 7 augustus terug op NH Radio van 17.00-19.00 uur
  • NH Sport is vanaf maandag 29 augustus weer op tv te zien om 17.10 uur 
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52