Start van hoofdcontent

IJMOND

nl

Het nieuws van 21 juli : Nog geen verzoek aan Velsen over 'opvang op zee' • Natte kortebaandraverij in IJmuiden

21 juli 2022, 08.45 uur · Aangepast 21 juli 2022, 19.19 uur · Door Redactie IJmond

  1. Natte kortebaandraverij in IJmuiden
  2. Nog geen verzoek aan Velsen over 'opvang op zee'
  3. Telstar oefent gelijk tegen Spakenburg
  4. Harddraverij IJmuiden gaat door
  5. Fotoserie: eerste avond Zomerfestival IJmuiden
  6. Rijstroken A208 afgesloten tot vanmiddag drie uur
  7. Kortebaandraverij IJmuiden

Dit is het IJmond Nieuwsblog van donderdag 21 juli. Het nieuws van gisteren vind je hier. Tip? Mail ze naar [email protected]

21 juli 2022, 17.45 uur

Natte kortebaandraverij in IJmuiden

Kortebaandraverij IJmuiden tijdens Zomerfestival - NH Nieuws

21 juli 2022, 17.44 uur

Nog geen verzoek aan Velsen over 'opvang op zee'

De gemeente Velsen heeft nog geen verzoek ontvangen vanuit het Rijk over de eventuele plaatsing van een opvangboot voor asielzoekers op zee. Staatssecretaris Van der Burg zei zo’n opvang te overwegen, nu de asielcrisis groter en groter wordt. Regelmatig moeten grote groepen asielzoekers buiten slapen omdat er geen plek is.

Velsen-Noord is voorlopig de enige plek in Nederland waar een cruiseschip zal aanmeren voor de noodopvang. Het kabinet wil nog twee schepen inzetten, maar een locatie ontbreekt nog. Vlissingen trok zich eerder al terug als opvanglocatie.

Als oplossing wordt nu gedacht een of twee schepen op zee te gebruiken voor de opvang. Of Velsen, als een van de weinige gemeentes in Nederland met een zeehaven, daar aan zal meewerken, is dus nog niet duidelijk. Een woordvoerder meldt: “Pas als er een concreet plan van het ministerie ligt over mogelijke realisatie, en er een verzoek aan Velsen komt om hierin te ondersteunen, kunnen wij een goede afweging maken. Over de uitspraken van de staatssecretaris en de status en uitwerking van het plan, verwijzen we naar het ministerie.”

Foto: Felison Cruise Terminal - Felison Cruise Terminal
21 juli 2022, 12.47 uur
21 juli 2022, 12.27 uur

Harddraverij IJmuiden gaat door

De harddraverij op de Kennemerlaan in IJmuiden gaat vanmiddag door. Dat laat de organisatie aan NH Nieuws weten. Even werd er getwijfeld of de regen geen roet in het eten zou gooien, maar daar is geen sprake van. Bekijk vanmiddag bij NH Nieuws een reportage van de harddraverij. 
21 juli 2022, 11.02 uur

Fotoserie: eerste avond Zomerfestival IJmuiden

Hier hebben we drie jaar op gewacht: Zomerfestival IJmuiden
20 juli 2022, 17.21 uur

Rijstroken A208 afgesloten tot vanmiddag drie uur

Net als de afgelopen dagen zijn in beide richtingen van de A208, ten zuiden van de Velsertunnel, vandaag rijstroken afgesloten wegens werkzaamheden. Rijkswaterstaat waarschuwt dat de vertraging voor automobilisten kan oplopen tot een half uur.

Dat zal de hele werkweek zo zijn: tot en met vrijdag wordt er steeds tussen 6 uur 's ochtends en 15 uur 's middags gewerkt aan de vervanging van de verlichting ten zuiden van Velsen. Ook komende week maandag tot en met donderdag is dat het geval. Vrijdag 29 juli zijn er rijstroken dicht tussen de Velsertunnel en knooppunt Velsen.

De komende tijd zijn er meer werkzaamheden op de A22 en A208, kondigt Rijkswaterstaat aan.

Redactie

20 juli 2022, 17.21 uur

Kortebaandraverij IJmuiden

Vandaag staat de tiende editie van de kortebaandraverij in IJmuiden op het programma. Onze verslaggever is daarbij natuurlijk van de partij.

Redactie

Foto: Kortebaandraverij IJmuiden - Zomerfestival IJmuiden