Ga naar Content

Hoorn organiseert 'buurtfestival' voor bewoners in de Kersenboogerd

De gemeente Hoorn organiseert op zaterdag 24 september – tijdens de landelijke Burendag – een groot 'buurtfestival' om de bewoners van de Kersenboogerd weer eens in het zonnetje te zetten.

Archieffoto 'coronafestival' in de Kersenboogerd - Foto:

'Het wordt tijd voor iets leuks': het is een veelgehoorde opmerking vanuit de Kersenboogerd, een wijk in Hoorn. De afgelopen twee jaar werden evenementen afgelast vanwege de toen geldende coronamaatregelen. Dát moet veranderen, vindt de gemeente Hoorn, die een 'buurtfestival' organiseert zodat er hier weer wat reuring ontstaat.

Het festival kadert in 'Kansen voor de Kersenboogerd', een wijkprogramma van de gemeente. "We organiseren een leuke dag vol met ruimte voor eigen initiatieven tijdens de landelijke Burendag, die op zaterdag 24 september plaatsvindt", zo schrijft de gemeente.

Het festival is van 12.00 tot 17.00 uur op het Aagje Dekenplein en bij het grasveld aan de Groef/Stijl/Messing. "Op het Aagje Dekenplein kunnen bewoners gezellige activiteiten doen en met elkaar een hapje eten en drinken. Talenten uit de wijk kunnen akoestisch optreden op het open podium bij het grasveld."

De invulling van de dag staat nog voor een groot deel open. De gemeente roept bewoners en ondernemers dan ook op om ideeën – voor jong en oud – aan te dragen voor het festival. Ook vrijwilligers die het feest willen organiseren, zijn meer dan welkom.

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]