Ajax begint sterk aan trainingskamp in Oostenrijk met zege op kampioen Salzburg

Ajax heeft vandaag de oefenwedstrijd tegen RB Salzburg met 3-2 gewonnen. In het Oostenrijkse Saalfelden waren Dusan Tadic, Mohammed Kudus en Kenneth Taylor de doelpuntenmakers.

Davy Klaassen (l) feliciteerd Kenneth Taylor met de 1-3 - Foto: Orange Pictures

Afgelopen zondag vertrok Ajax ondanks de nodige problemen, richting het trainingskamp in Oostenrijk. In het duel tegen de regerend landskampioen van het Alpenland begon trainer Alfred Schreuder met een zeer sterke basisopstelling. Zo waren er opnieuw basisplaatsen voor nieuwelingen Owen Wijndal en Steven Bergwijn. Vanwege het vertrek van Lisandro Martínez naar Manchester United bestond het centrale duo in de eerste helft uit Perr Schuurs en Daley Blind.

Strafschop

In het warme Oostenrijkse Saalfelden kreeg Ajax na bijna een half uur spelen een strafschop. Wijndal werd na een steekpass van Berwijn gevloerd in het strafschopgebied en de scheidsrechter kon niets anders doen dan naar de stip wijzen. Aanvoerder Dusan Tadic benutte het buitenkansje. Lang kon Ajax echter niet van de voorsprong genieten, want drie minuten later zorgde Nicolás Capaldo na weifelend handelen van Schuurs voor de gelijkmaker.

Desondanks ging Ajax wel met een voorsprong de rust in. Mohammed Kudus bekroonde zijn sterke optreden met een doelpunt. De Ghanees was het eindstation na een voorzet van Bergwijn. Acht minuten na de rust wist Ajax de voorsprong te vergroten. Een mooie combinatie tussen Tadic, Berghuis en Klaassen kwam uiteindelijk bij Taylor terecht en de middenvelder schoot de bal feilloos in de hoek: 1-3.

Speelminuten

Na iets meer dan een uur spelen voerde Schreuder weer een groot aantal wissels door. Hierdoor raakte de balans uit het elftal van de Amsterdammers en kwamen er meer kansen voor Salzburg. Een kwartier voor tijd profiteerde Benjamin Šeško van een fout van invaller Sean Klaiber en de spits van de Oostenrijkers bracht zo de score terug tot 2-3. Gelukkig voor Ajax kwam, ondanks de nodige fouten, de zege niet meer in gevaar.

De overwinning betekende voor Ajax de derde winstpartij in deze voorbereiding. Eerder werd er gewonnen van NK Lokomotiva Zagreb en SV Meppen. Tegen KAS Eupen werd gelijkgespeeld en tegen SC Paderborn liep Ajax tegen een nederlaag aan. Aanstaande zaterdag speelt Ajax opnieuw in Oostenrijk een oefenwedstrijd. Tegenstander is dan Eintracht Frankfurt, de meest recente winnaar van de Europa League.

Opstelling Ajax: Gorter; Rensch (Klaiber/64), Schuurs (Magallán/64), Blind (Regeer/64), Wijndal (Tagliafico/64); Álvarez (Hansen/64), Berghuis (Hlynsson/64), Taylor (Fitz-Jim/ 58); Bergwijn (Hansen/64), Kudus (Klaassen/46), Tadic (Rasmussen/64)

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app.