Ga naar Content

Reddingsbrigade moet door na verdrinkingsdood: "Praten, praten, praten"

Een mooie stranddag eindigde zondag met een drama. Een 22-jarige man verdronk in de buurt van de Noordpier in Velsen-Noord, waarschijnlijk als gevolg van een sterke stroming. Een dag later staan de vrijwilligers van de IJmuider Reddingsbrigade weer op hun post. Ze staan aan het begin van twee snikhete en dus waarschijnlijke drukke stranddagen. 

Reddingsbrigade - NH Nieuws

"Met de mensen die bij de reddingsoperatie betrokken zijn geweest zijn gisteravond al gesprekken gevoerd en ook vanmorgen is er gepraat. Want ja, ze moeten het wel kwijt", zegt  Fred Dictus van de IJmuider Reddingsbrigade. Hij gaat zo goed en zo kwaad als het gaat weer over tot de orde van de dag.

Blijven hangen in het verdriet, heeft geen zin, weet ook Rico Schipper, die bij de reddingsactie betrokken was. "Het is vreselijk voor de nabestaanden. Zelf heb ik het een plek kunnen geven. Ik heb  geleerd er mee om te gaan, we zijn erop getraind. Dus het gaat wel weer."

Aankomende drukte

Zijn aanwezigheid is keihard nodig met de drukte die eraan zit te komen. Vanochtend gaat het nog wel, maar tegen de middag stroomt het strand vol. Morgen zal het vermoedelijk nóg drukker worden. Om meer ongelukken te voorkomen, vraagt Fred Dictus de mensen goed op te letten als ze de zee in gaan. "Die kan heel verraderlijk zijn, dus wees voorzichtig. En laat ouders hun kinderen in de gaten houden. Dat kan een hoop schelen."

Lees ook

Meer nieuws uit de IJmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/IJmond

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]