Ga naar Content

Koeien vinden verkoeling onder tentdoek van omwonenden Schoterveenpolder

Tot grote blijdschap van de omwonenden van de Schoterveenpolder in Haarlem, hebben de koeien in het weiland de schaduw onder het tentdoek gevonden. Gisteravond is dit schaduwdoek met vereende krachten provisorisch opgezet

Schaduwdoek door Haarlemse koeien dankbaar in gebruik genomen - Foto: Jacqueline van den Broek

De buurtbewoners maken zich al enkele jaren zorgen over de jonge koeien, die op het weiland midden in een stadse buurt mogen grazen. Dit weiland is in bezit van de gemeente, er staat een molen waardoor er niet zomaar hoge gebouwen en bomen geplant mogen worden. Maar door het gebrek aan schaduw kunnen de koeien volgens dierenkenners flinke darmproblemen ontwikkelen.

In de ochtend, de namiddag en avond is er wel voldoende schaduw door de bomen rondom het weiland. Maar juist op het heetst van de dag is er nergens verkoeling te vinden voor de koeien. Door een petitie heeft de gemeente deze winter besloten een bosjes te plaatsen, dat rond het middaguur ook schaduw levert. Maar deze bomen zijn nog niet groot genoeg. 

Jacqueline van den Broek, buurtbewoonster en raadslid voor de Partij voor de Dieren en haar dochter Suza Tolsma zijn de stuwende kracht achter de strijd voor de schaduw voor de koeien. Samen met andere buurtgenoten zette ze gisteravond het tentdoek op. En Suza had er terecht alle vertrouwen in dat de koeien de schaduw zouden vinden, blijkt uit de foto's die haar moeder aan NH Nieuws stuurt. 

Buurt maakt van tentdoek geïmproviseerd schaduwdak voor koeien in stadse polder - NH Nieuws

Vanmiddag is er ook een tweede doek opgehangen zodat morgen alle koeien beschutting hebben. 

Foto: NH Nieuws

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]