Samenvatting: Telstar weert zich kranig tegen Cambuur en kondigt komst Apau aan

Het is Telstar niet gelukt om eredivisionist SC Cambuur te verslaan. De ploeg van Mike Snoei verloor in Leeuwarden met 2-1. Byron Burgering was de enige doelpuntenmaker namens de ploeg uit Velsen-Zuid. Na afloop van het duel kondigde Telstar bovendien de komst van verdediger Mitch Apau aan.

Samenvatting: SC Cambuur - Telstar - NH Sport/Frank van der Meijden

Er stonden drie nieuwe testspelers bij Telstar aan de aftrap. Cain Seedorf (ADO Den Haag), Thomas Oude Kotte (o.a. Excelsior) en Mitch Apau (FC Emmen) speelden hun eerste minuten als Witte Leeuw tegen Cambuur. De Velsenaren hadden het in de eerste helft erg lastig. Een vrije trap van Anwar Bensabouh zorgde nog voor het nodige gevaar, net als een schotje van Ozan Kökcü.

Genadeloos

Verder was het voornamelijk Cambuur dat de klok sloeg. Zo schoot Roberts Uldriķis op de paal, daar kwam Telstar nog goed weg. Vlak voor rust sloegen de Friezen namelijk genadeloos toe door twee snelle goals van Milan Smit binnen twee minuten.

Tekst gaat verder onder de video.

Mike Snoei: "Ik had zelfs nog een beetje hoop op de 2-2" - NH Sport

Telstar liet zich na rust meteen gelden, want testspeler Byron Burgering scoorde de aansluitingstreffer: 2-1. In de tegenstoot belandde een inzet van David Sambissa op de paal. Hierna probeerden beide ploegen nog vaker te scoren, maar dat was niet het geval.

Sensatie

Doelpuntenmaker Burgering liet na afloop weten blij te zijn met zijn treffer. De vleugelaanvaller maakte afgelopen seizoen voor GVVV vijftien doelpunten en bereidde acht doelpunten voor. Desondanks degradeerde GVVV wel uit de tweede divisie. De 21-jarige Burgering hoopt nu een contract in de wacht te slepen bij Telstar.

'Sensatie' Byron Burgering liet zich zien met een schitterende goal - NH Sport

Mitch Apau

Na afloop van het duel liet trainer Mike Snoei voor de camera van NH Sport weten dat de club er in geslaagd is om Mitch Apau vast te leggen. De 32-jarige verdediger werd geboren in Amsterdam en speelde in de jeugd onder andere voor Zeeburgia en Ajax. Afgelopen seizoen speelde Apau negentien wedstrijden voor FC Emmen en werd hij met die club kampioen van de eerste divisie.

Komende dinsdag is Spakenburg de volgende tegenstander van Telstar in de voorbereiding. De aftrap is om 20.00 uur. Eerder won Telstar van Stormvogels, IJmuiden en FC Lisse. De oefenpotjes tegen Willem II en Excelsior Maassluis leverden geen winst op.

Mike Snoei kondigt de komst van Mitch Apau aan - NH Sport / Frank van der Meijden