Start van hoofdcontent

ENKHUIZEN

nl

Gemengde estafetteploeg met Tony van Diepen en Lieke Klaver zorgt voor zilver op WK

16 juli 2022, 11.20 uur · Aangepast 16 juli 2022, 11.35 uur · Door Milton Pus

De eerste Noord-Hollandse medaille op de WK atletiek in Eugene is behaald. De 26-jarige Tony van Diepen (Heerhugowaard) en de 23-jarige Lieke Klaver (Enkhuizen) pakten zilver met Femke Bol en Liemarvin Bonevacia op de 4x400 meter gemengd estafette.

Foto: Tony van Diepen en Lieke Klaver - Andy Astfalck/BSR Agency

De zilveren medaille werd behaald met een Nederlands record (3.09,90). Het oude record was in 2021 op de Olympische Spelen gelopen door Bonevacia, Bol, Klaver en Ramsey Angela (3.10,36). Het goud was voor de Dominicaanse Republiek met een verschil van slechts 0,08 seconden. Amerika maakte het podium compleet. Deze plak was de twintigste voor Nederland in totaal uit de historie van de WK atletiek.

Bekijk hieronder de eindsprint van Bol. Tekst gaat verder onder de tweet:

Finale Schilder

Naast Van Diepen en Klaver was er ook succes voor Jessica Schilder. De 23-jarige Volendamse plaatste zich als vierde voor de finale bij het kogelstoten. Ze stootte naar een afstand van 19,16 meter.

Concurrenten Sarah Mitton en Chase Ealey zorgden voor rust bij debutante Schilder, die toch wel gespannen was. "We zijn geen tegenstanders, maar vriendinnen. Ik heb ze gevraagd hoe het kwam dat zij zo rustig waren. Je bent hier voor een reden, zeiden ze. Je moet gewoon doen waar je goed in bent en dat is die kogel stoten. Relax en geniet ervan, was hun boodschap", aldus de Volendamse tegen de NOS. 

Schilder staat vannacht in de finale van het kogelstoten. De andere twee Nederlandse deelneemsters, Jorinde van Klinken en Benthe König, haalden de schifting niet. De WK atletiek duurt van 15 juli tot en met 24 juli. 

Foto: Jessica Schilder - Andy Astfalck/BSR Agency

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • NH Sport keert zondag 7 augustus terug op NH Radio van 17.00-19.00 uur
  • NH Sport is vanaf maandag 29 augustus weer op tv te zien om 17.10 uur 
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52