Ga naar Content

Ajax bij debuut Bergwijn en Wijndal niet langs KAS Eupen

Ajax heeft vandaag op het eigen Sportcomplex De Toekomst de oefenwedstrijd tegen KAS Eupen met 1-1 gelijkgespeeld. Mohammed Kudus was de enige Ajacied die wist te scoren tegen de Belgische opponent. Bij Ajax maakten Owen Wijndal en Steven Bergwijn voor het eerst hun opwachting. 

Lisandro Magallán maakte minuten bij Ajax - Foto: Orange Pictures

Ajax trad voor het eerst deze voorbereiding aan met louter gerenommeerde spelers in de basisopstelling. Lisandro Martínez ontbrak daarentegen. De Argentijnse verdediger staat op het punt om bij Manchester United te gaan tekenen. 

Na bijna een half uur spelen kreeg Ajax de grootste kans van de eerste helft. Kenneth Taylor, die vandaag een nieuw contract tekende, legde de bal goed terug op Dusan Tadic. De aanvoerder van Ajax kon de bal echter niet genoeg drukken, waardoor het schot over het doel ging.

Nieuwe namen

In de tweede helft koos trainer Alfred Schreuder voor zes nieuwe namen. Onder anderen Wijndal en Bergwijn mochten plaats nemen op de bank nemen. Vijf minuten na de thee lag de bal echter in het net achter Jay Gorter. Eupen-spits Smail Prevljak wist de Ajax-doelman met een lob te verschalken. In de slotfase van het duel maakte Kudus op aangeven van Nicolás Tagliafico namens Ajax nog gelijk, waardoor de Amsterdammers niet tegen hun tweede nederlaag van deze voorbereiding aan liepen. 

Zondag vertrekt Ajax op trainingskamp naar Oostenrijk. Op 19 juli speelt het daar tegen RB Salzburg en op 23 juli tegen Eintracht Frankfurt.

Opstelling Ajax eerste helft: Gorter; Rensch, Schuurs, Blind, Wijndal; Álvarez, Klaassen, Taylor; Berghuis, Bergwijn, Tadic

Opstelling Ajax tweede helft: Gorter; Klaiber, Magallán, Blind (Pirie/64), Tagliafico; Regeer, Kudus, Taylor; Daramy, Klaassen (Rasmussen/70), Van Axel Dongen (Ünüvar/62)

Lees ook

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app.

Download on the App StoreOntdek het op Google Play