Ga naar Content

Boek gaat na zes jaar dicht voor Dierenambulance West-Friesland

Dierenambulance West-Friesland, gevestigd in Westwoud, sluit door gedwongen privé-omstandigheden na zes jaar haar deuren. Hiermee verdwijnt de stichting uit het straatbeeld, die jarenlang een begrip was in West-Friesland.

Foto: Dierenambulance West-Friesland / DierenLot

Een groot gemis en aderlating, zo valt te lezen in de reacties onder hun bekendmaking. "Ontzettend jammer en jullie zullen heel erg gemist worden", reageert iemand op Facebook.

"Donateurs worden nog tot 1 januari geholpen, die willen we graag tegemoetkomen. De gewone meldingen worden na morgen (14 juli) niet meer opgepakt. Verdrietig, maar het is niet anders", zegt chauffeur Arie Slot daarover.

De beslissing heeft hem dan ook "veel pijn" gedaan. Al die jaren zette hij zich dag en nacht in voor dieren in nood, samen met de andere vrijwilligers. Van vossen tot reigers. In 2018 doneerde Stichting DierenLot uit erkenning nog een gloednieuwe ambulance, voorzien van de nieuwste gadgets. Over de reden van het toch wel abrupte afscheid wil Slot niks kwijt, omdat het om privéredenen gaat. 

Wat nu met de gewonde dieren?

Als mensen in West-Friesland nu een gewond dier hebben, kunnen ze nog wel gewoon terecht bij de dierenambulance. In Hoorn zit ook een stichting die al ruim dertig jaar actief is. "In het verleden waren we ook de enige. Ondanks dat we vaker moeten uitrukken, voorzie ik geen problemen", denkt Fred Perrier, voorzitter van Dierenambulance Hoorn. "Het broedseizoen hebben we net achter de rug en we zien wel wat de toekomst brengt. Dat we de dieren in nood blijven helpen staat vast."

Bekijk hieronder de reportage die NH Nieuws in 2019 maakte met Arie Slot:

Veel drukte bij de stichting Dierenambulance West-Friesland - NH Nieuws

Lees ook

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]