Ga naar Content

Initiatiefnemer Holocaust Namenmonument vindt straf voor twee fans van Feyenoord passend

Voorzitter Jacques Grishaver van het Nederlands Auschwitz Comité én initiatiefnemer van het Holocaust Namenmonument vindt de straf voor twee Feyenoordsupporters passend. Het duo maakte een antisemitische muurschildering van Ajax-voetballer Steven Berghuis, waarop de rechter besloot de supporters naar het monument in Amsterdam te sturen. Grishaver hoopt de mannen persoonlijk te mogen ontvangen. 

Jacques Grishaver, initiatiefnemer Holocaust Namenmonument - Foto:

Voor zover Grishaver weet, is het de eerste keer dat een rechter een dergelijke straf oplegt.  "Ik vind het een fantastische rechter. Hij snapt waar dit monument voor staat", vertelt hij op NH Radio

Volgens de initiatiefnemer van het monument moeten de mannen zien wat antisemitisme kan betekenen: "Deze heren hebben echt antisemitisme naar buiten gebracht. Ze moeten op de feiten gedrukt worden. Ze komen 102.000 stenen tegen en op elke steen staat een naam, geboortedatum en de leeftijd van degene die vermoord is. En tussen al die stenen zit ook een hele grote groep Rotterdammers."

Grishaver hoopt bij het bezoek van de mannen aanwezig te kunnen zijn om ze te vragen goed op te letten. "Antisemitisme begint namelijk altijd klein. Daarnaast hoop ik dat ze er wat van leren en dat ze het rondvertellen. Er is nog steeds een grote groep Nederlanders die niks van de Holocaust weet."

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]