Ga naar Content

IJslandse maatschappij is chaos zat en stuurt bagagelossers mee naar Schiphol

De IJslandse luchtvaartmaatschappij Icelandair stuurt de komende tijd twee eigen bagagemedewerkers mee op vluchten van Keflavik naar Schiphol. Dat meldt het IJslandse staatsmedium RUV. De maatschappij hoopt daarmee de vluchtafhandeling op Schiphol vlotter te laten verlopen. Elke dag lopen talloze vluchten op Schiphol vertragingen op door een groot personeelstekort, waaronder in de bagagekelder.

Een Boeing 767-300 van Icelandair bij de Aalsmeerbaan op Schiphol - Foto: NH Nieuws / Doron Sajet

Icelandair is afgelopen vrijdag begonnen met het laten meevliegen van bagagepersoneel op de vluchten naar Schiphol. Vooralsnog vliegen er deze hele week nog medewerkers mee die op Schiphol de koffers van de passagiers lossen en laden. Mogelijk wordt de opvallende zet van Icelandair ook na volgende week voorgezet, gezien de kofferchaos op Schiphol een voorlopig blijvertje is.

Op Schiphol is al weken sprake van een chaos bij de bagagebanden. Er liggen duizenden koffers te wachten op nazending of om opgehaald te worden door hun eigenaren. Vanwege het personeelstekort op Schiphol raken veel koffers zoek, doordat reizigers zonder hun bagage naar hun vakantiebestemming worden gebracht of op Schiphol soms urenlang op hun bezit moeten wachten.

Kantoorpersoneel ingezet

Schiphol is begonnen met het inzetten van kantoorpersoneel om orde te scheppen in de puinzooi. Of nog meer luchtvaartmaatschappijen extra personeel naar Amsterdam sturen om de vluchten te helpen afhandelen is onbekend: Schiphol heeft nog geen gelegenheid gehad om te reageren op vragen van NH Nieuws hierover.

Lees ook

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Meer nieuws over Schiphol
📰 Al het nieuws over Schiphol vind je op nhnieuws.nl/schiphol 
💬 Tips over Schiphol- en luchtvaartverhalen zijn welkom op [email protected]
@
Volg luchtvaartverslaggever Doron Sajet op twitter

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]