Ga naar Content

Krappe zege FC Volendam op Genk na blessure voor James

Een opmerkelijk einde bij FC Volendam - KRC Genk. De Volendammers eindigden het duel vanmiddag op het veld van Alkmaarsche Boys met tien man. Niet vanwege een rode kaart, maar door een blessure bij Dean James. Er waren geen wisselspelers meer over, waarna FC Volendam als tiental verder speelde. De wedstrijd werd alsnog gewonnen: 3-2. 

Dean James viel uit, maar er waren geen invallers meer beschikbaar - Foto: Orange Pictures / Patrick Goosen

Het oefenpotje tegen de Belgen werd opgedeeld in drie helften van dertig minuten. Daryl van Mieghem scoorde op aangeven van Derry John Murkin de 1-0. Aanvaller Ibrahim el Kadiri was ook trefzeker, voor hem de tweede dag op rij. Gisteren  krulde hij de 3-0 tegen de touwen tegen SV De Rijp, nu was het raak via de binnenkant van de paal (2-0). 

Voor Genk was Cyriel Dessers, vorig seizoen nog Feyenoorder, dichtbij een doelpunt. De spits schoot de bal keihard tegen de onderkant van de lat, waarna Achraf Douiri de bal wegwerkte.

In plaats van 2-1 werd het 3-0. Murkin kopte raak uit een een voorzet van Walid Ould-Chikh. Volendam leek op rozen te zitten, maar niets was minder waar.

Bekijk hieronder een samenvatting van het duel. Tekst gaat verder onder de tweet.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Ondertal

Carlos Cuesta schoot de aansluitingstreffer achter Kayne van Oevelen: 3-1. Hierna sloeg het noodlot toe voor Dean James, hij raakte geblesseerd en er waren geen wissels over. Veel succes leverde de man-meer-situatie niet op voor Genk, want pas in de blessuretijd kopte András Németh de 3-2 binnen. Te laat voor de Belgen om een nederlaag te voorkomen. 

De Volendammers zijn vanaf morgen op trainingskamp in het Limburgse Vaals. NAC Breda is vrijdag 15 juli de volgende sparringspartner. Dat duel wordt in Breda gespeeld. 

Opstelling FC Volendam: Lauwers (Van Oevelen/47); Douiri (James/58), Mirani (Read/61), Benamar (Antonioli/43), Murkin (De Haan/61); Flint (Van Duijl/61), Antonucci (Blommestijn/61), W. Ould-Chikh (Nazih/61); Van Mieghem (Maloney/61), Mühren (Zeefuik/61), El Kadiri (Wouter/61).

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • NH Sport keert zondag 7 augustus terug op NH Radio van 17.00-19.00 uur
  • Op tv zie je vanaf maandag 6 juni om 17.10 uur de zesdelige serie De Schoonheid van de Sport 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]