Ga naar Content

Kenneth Taylor helpt Ajax simpel langs Lokomotiva Zagreb

Zonder al te veel moeite heeft Ajax zaterdagmiddag de oefenwedstrijd van het Kroatische Lokomativa Zagreb gewonnen. In een besloten duel op Sportpark De Toekomst stonden onder meer Davy Klaassen en Daley Blind aan de aftrap. Het werd 3-0. 

Kenneth Taylor was belangrijk met een goal en een assist - Foto: Pro Shots / Jasper Ruhe

Zonder de meeste internationals, waaronder Steven Berghuis en kersverse aanwinst Steven Bergwijn kreeg Ajax na vijf minuten een mogelijkheid. Sean Klaiber haalde echter zonder succes met links uit na een pass van Jaydon Banel. Na iets meer dan achttien minuten konden de Amsterdammers wel juichen. Via een gelukje kreeg Kenneth Taylor de bal mee en schoot in de lange hoek raak: 1-0. 

Bekijk hieronder de treffer van Taylor. Tekst gaat door onder de tweet.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Vlak voor rust werd de score verdubbeld en opnieuw had Taylor een belangrijke rol. Hij gaf een puike voorzet, waaruit Youri Baas simpel de bal in het doel kon koppen: 2-0. In de tweede helft kregen vooral spelers van Jong Ajax de kans om zich te laten zien. Dat leidde vlak voor tijd nog tot een goal. Invaller Ar'Jany Martha hield een lange bal van Kian Fitz-Jim goed binnen en vond Jay Enem. Die tikte de bal vervolgens eenvoudig in het doel. Eindstand 3-0.

De volgende wedstrijd van Ajax in de voorbereiding is 15 juli tegen KAS Eupen. Aftrap om 15.30 uur, waarna de Amsterdammers 17 juli op trainingskamp naar Oostenrijk gaan.

Opstelling Ajax: Gorter; Klaiber (Gooijer/62), Schuurs (Magallan/46), Blind (Pierie/46), Baas (65. Salah-Eddine); Regeer (Warmerdam/62), Klaassen (Hlynsson/46), Taylor (Fitz-Jim/46); Banel (Martha/66), Rasmussen (Enem/62), Ünüvar (Van Axel Dongen/66).

Bekijk hieronder de laatste goal van Ajax.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • NH Sport keert zondag 7 augustus terug op NH Radio van 17.00-19.00 uur
  • Op tv zie je vanaf maandag 6 juni om 17.10 uur de zesdelige serie De Schoonheid van de Sport 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]