Ga naar Content

A.C. de Graafweg dit weekend afgesloten voor verkeer vanwege nieuwe rotonde

Aan de nieuwe rotonde – bij de S-bocht op de A.C. de Graafweg in Wognum – wordt momenteel de laatste hand gelegd. Om het werk op tijd af te kunnen ronden, is er van vrijdag 8 juli (20.00 uur) tot maandag 11 juli (5.00 uur) geen doorgaand verkeer mogelijk op de A.C. de Graafweg. 

De nieuwe rotonde op de A.C. de Graafweg is afgerond - Foto: Foto: provincie Noord-Holland

De rotonde is één van de eerste aanpassingen aan de A.C. de Graafweg om de weg veiliger te maken. Met de komst van de rotonde rijdt het verkeer niet meer over de gevaarlijke S-bocht, waar regelmatig ongelukken gebeuren, die soms een fatale afloop hebben. Vandaar dat de weg ook wel de 'dodenweg' wordt genoemd. Zo belandde begin april nog een auto in de sloot na een ongeluk. 

"Alles loopt volgens schema. Vanavond om 20.00 uur begint aannemer Boskalis met de laatste slag", schetst woordvoerder Suzette van den Heuvel de situatie.

De werkzaamheden bestaan uit het asfalteren van de toeritten, aanbrengen van markering en plaatsen van verlichting en verkeersborden. Nadat dit klaar is, worden de bermen afgewerkt. 

Heringericht en vernieuwd

Maar dat is nog niet alles. De ’dodenweg’ wordt tussen nu en eind 2024 heringericht en vernieuwd. Een hele klus. Zo wordt de weg met anderhalve meter verbreed. Van 6,10 naar 7,60 meter. "Hierdoor kunnen onder meer vrachtwagens elkaar makkelijker passeren", liet uitvoeringsmanager Sven Brand van Boskalis al eerder weten aan NH Nieuws. Ook het aantal in- en uitritten die op de weg uitkomt, wordt verminderd.

Doorgaand verkeer kan het beste omrijden via de N239. De omleidingsroute voor lokaal verkeer loopt via bedrijventerrein De Veken, Sijbekarspel, Benningbroek en de Nieuweweg. De omleidingsroutes staan aangegeven met gele borden.

Foto: Foto: provincie Noord-Holland

Lees ook

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]