Start van hoofdcontent

Schiphol

nl

KLM schrapt óók vluchten in zomervakantie om chaos op Schiphol te verminderen

8 juli 2022, 10.07 uur · Aangepast 8 juli 2022, 10.29 uur · Door Redactie

KLM heeft besloten meer vluchten te annuleren om de problemen op Schiphol tegen te gaan. De luchtvaartorganisatie annuleert dagelijks tien tot twintig retourvluchten vanuit Europese landen. De werkdruk loopt volgens het bedrijf erg hoog op bij het grondpersoneel. Met deze maatregelen wil de maatschappij voorkomen dat het verder uit de hand loopt. 

Een Boeing 737-800 van KLM nadert de Buitenveldertbaan op Schiphol - NH Nieuws / Doron Sajet

De extra maatregelen die KLM neemt, duren tot 28 augustus. "Door personeelstekorten bij Schiphol en in de eigen operatie is de werkdruk op de luchthaven erg hoog", meldt de luchtvaartmaatschappij. De maatregelen hebben als doel om die werkdruk te verlagen. 

KLM houdt op vluchten binnen Europa meer stoelen vrij, zodat passagiers wiens vlucht is geannuleerd makkelijker omgeboekt kunnen worden. Ook beloven zij iedereen op tijd te laten weten welke vluchten er worden geannuleerd. 

Vracht

Ook is er besloten om tijdelijk geen vracht meer mee te nemen in de Cityhopper-toestellen. "Dit zorgt voor minder werkdruk bij de medewerkers op de grond die het toestel afhandelen", aldus KLM. Ook zal de vracht met post en pakketten op intercontinentale vluchten op een andere manier worden klaargezet, waardoor het volgens KLM makkelijker te laden is. 

Meer nieuws over Schiphol
📰 Al het nieuws over Schiphol vind je op nhnieuws.nl/schiphol 
💬 Tips over Schiphol- en luchtvaartverhalen zijn welkom op [email protected]
@
Volg luchtvaartverslaggever Doron Sajet op twitter

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]