Ga naar Content

De Peiling: Ik ga deze zomer gewoon op vliegvakantie

De helft van de Nederlanders twijfelt om deze zomer op vliegvakantie te gaan vanwege de chaos op de vliegvelden. Dat blijkt uit de vakantiemonitor van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen. Van de vakantiegangers heeft 43 procent al besloten om dit jaar vakantie in eigen land te vieren. 

Foto:

Urenlange wachtrijen op het vliegveld, geannuleerde vluchten en kwijtgeraakte bagage. Allemaal redenen om nog eens drie keer na te denken voordat je een vliegvakantie boekt. Vorig jaar waren het nog de coronamaatregelen die ervoor zorgden dat Nederlanders hun heil zochten binnen de landsgrenzen, nu is de chaos op de Europese vliegvelden een belangrijke reden om niet op vliegvakantie te gaan. Maar niet alleen de drukte speelt een rol, sommige vakantiegangers kiezen ervoor om niet te vliegen vanwege het effect op het klimaat.

Aanlokkelijk

Uiteraard zijn er ook Nederlanders die ondanks de bezwaren toch het vliegtuig pakken. Veel mensen hebben immers een of twee jaar moeten wachten vanwege de coronamaatregelen en dan wordt zo’n tropisch oord toch wel heel aanlokkelijk. 

Ga jij ondanks alle problemen deze zomer op vliegvakantie?

Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 16:00 en 17:00 uur tijdens Spitstijd.
Bel of Whatsapp 088-8505152 als je mee wilt praten. Online reageren doe je op de Facebookpagina van NH Nieuws. Geen Facebook maar wel een mening? Mail dan naar [email protected].