Ga naar Content

Net geklede jongeren zetten bioscoop op stelten na nieuwste trend

Strak in pak naar de nieuwste Minion-film: het is een trend op Tiktok die uit de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk komt overwaaien naar Nederland. Vandaag werden tientallen 'gentleminions' gespot bij een bioscoop in Haarlem, die zich opmaakten voor een luidruchtige middag. "Lekker schreeuwen zo."

In pak naar de film - NH Nieuws

De nieuwe animatiefilm is onderdeel van de Despicable Me-franchise. Recentelijk is er een nieuwe film uitgekomen over de Minions, de gele wezentjes uit de film. Het is het tweede deel van de Minions en daarbij is een hype is ontstaan: strak in pak en met veel lawaai naar de film.

"Ik weet eigenlijk niet waarom, het is gewoon heel leuk om te doen", zegt een jonge bezoeker. Een duidelijke reden achter het dragen van een pak is er namelijk niet. "Het is gewoon grappig dat we eigenlijk veel te oud zijn voor deze film en dat we er dan zo serieus gekleed heenkomen", zegt een ander.

Het waarom van het nette kleden komt van een bekende meme op Twitter en Tiktok, waarin mensen naar films gaan die niet bij ze lijken te passen. Naar de Minions film gaan veel “te oude” kinderen, die hun leeftijd extra benadrukken door nette kleding aan te trekken.

Tekst gaat door onder afbeelding. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Overlast

Steeds meer bioscopen in het Verenigd Koninkrijk laten geen jongeren meer toe die in pak naar de Minions-film gaan, want hoewel de bezoekers netjes zijn gekleed, zorgen zij voor veel overlast. Het blijkt onderdeel te zijn van het raadselachtige fenomeen om te schreeuwen tijdens de film.

Het is een grap onder de jongeren dat er tijdens het kijken hard geschreeuwd en geklapt wordt: de Minions doen dat ook. In Britse bioscopen wordt zelfs met bananen gegooid, de Minions eten immers veel bananen.

Tekst gaat door onder video.

"Keihard 'King Bob' schreeuwen, dat is een uitspraak van de eerste Minions-film", verklaart een jonge knul. Ook maken de Haarlemse bezoekers een speciaal handgebaar, hetzelfde als het personage Gru maakt in de film. 

'Leukste film van het jaar'

Bioscoopketen Pathé liet weten dat de bezoekers in pak uit de bioscoop gezet kunnen worden als zij te veel lawaai maken. Sommigen kiezen daarom eieren voor hun geld en laten hun pak thuis.

"Mijn pak lag al klaar, maar het was toch een te groot risico. Als je eruit gestuurd wordt dan mis je één van de leukste films van dit jaar, dat wil je natuurlijk niet", besluit een liefhebber van de film.

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.