Start van hoofdcontent

Amsterdam

NL
V

Vandaag mogelijk hinder op weg door boerenprotesten

4 juli 2022, 06.52 uur · Door AT5

Wie vandaag met de auto naar het werk reist, moet rekening houden met files door protesten en blokkades van boeren. Vanochtend vroeg was er rond de stad nog niks van te merken. 

Om 6.30 uur stonden er geen files in en rond de stad.  Ook rond Schiphol is er geen hinder. Het lijkt iets rustiger op de weg dan normaal gesproken. 

Onduidelijk

Rijkswaterstaat Verkeersinformatie raadt aan om voor vertrek te controleren of er geen files staan. "De omvang van de protestacties en de hinder op de snelwegen is nog onduidelijk."

De politie liet gisteren weten 'informatiegestuurd' te werken. "Op basis van het beeld dat daaruit ontstaat, wordt besloten waar agenten en welk materieel wordt ingezet", zei politiechef Willem Woelders. "Deze besluiten worden samen met de burgemeesters genomen."

Keuzes

Hij zei verder dat er keuzes gemaakt moeten worden.  "Zoals het ongestoord door laten gaan van de democratische rechtsorde. Beschermen van de vitale infrastructuur en objecten zoals (lucht) havens en energiecentrales. Logistieke ketens – onder meer distributiecentra van supermarkten - en de hoofdwegen hebben ook prioriteit."

In Zaandam zijn inmiddels distributiecentra van supermarkten Albert Heijn en Lidl geblokkeerd. Op de A27 bij Utrecht meldde de politie rond 6.20 uur een demonstratie.

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]