Start van hoofdcontent

SCHIPHOL

nl

Alle hotelkamers Schiphol bezet vanwege onzekerheid rond boerenprotest

3 juli 2022, 21.30 uur · Aangepast 4 juli 2022, 00.10 uur · Door Doron Sajet

Op Schiphol is de avond voor het aangekondigde boerenprotest inmiddels geen hotelkamer meer te krijgen. Zowel het Hilton, het Sheraton als het Citizen M zijn helemaal volgeboekt. Toch hebben honderden reizigers die bang zijn vanwege de boerenblokkades bij Schiphol hun vlucht te missen, een kamer in een van die drie hotels op en rondom de terminals weten te bemachtigen.

Foto: Hotelkamers Schiphol allemaal bezet vanwege onzekerheid boerenprotest - NH Nieuws/Doron Sajet

Het Hilton op Schiphol, dat via de traverse van het WTC rechtstreeks vanuit de terminal te bereiken is, is zelfs overboekt. Het hotel is overweldigd door bezorgde reizigers die bang zijn om hun vlucht morgen te missen. Protesterende boeren willen morgen heel Nederland 'platleggen', onder andere door het blokkeren van distributiecentra voor levensmiddelen en de luchthavens Schiphol, Rotterdam en Eindhoven.

Weinig begrip

Floortje Molenaar en haar moeder Geerte uit het Gelderse Nijkerk hebben afgelopen vrijdag een kamer in het Hilton geboekt. Ze willen koste wat het kost morgen hun vlucht naar Toronto in Canada halen, waar Floortje woont. Het beetje begrip dat Geerte voor de zorgen van de boeren had, is veel minder geworden: "Mensen die hier niks mee te maken  hebben en aan vakantie toe zijn, worden geblokkeerd en kunnen vlucht niet halen."

Het artikel gaat verder onder de video

Hotels op Schiphol volgeboekt uit angst voor het boerenprotest - NH Nieuws / Doron Sajet

Ook een familie uit België slaapt in het Hilton om er zeker van te zijn dat ze hun vlucht naar Aruba morgen halen: "We gaan de vakantie niet compromitteren", zegt de man van het gezin. "Ik heb gehoord dat ze zelfs het leger zouden inschakelen, om dat [de boerenblokkades red.] te vermijden. Wij wilden het zekere voor het onzekere nemen en dat is bij deze al voor een stuk gelukt."

Pantserrupsvoertuigen

KLM en Schiphol roepen reizigers die morgen hun vlucht moeten halen op om met het openbaar vervoer naar Schiphol te komen. De Koninklijke Marechaussee zet pantserrupsvoertuigen en shovels in om te voorkomen dat de boeren de vertrekhallen van Schiphol kunnen bereiken.

Meer nieuws over Schiphol
📰 Al het nieuws over Schiphol vind je op nhnieuws.nl/schiphol 
💬 Tips over Schiphol- en luchtvaartverhalen zijn welkom op [email protected]
@
Volg luchtvaartverslaggever Doron Sajet op twitter

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]