Start van hoofdcontent

NOORD-HOLLAND

nl

Demonstrerende boeren en vissers: lees hier terug hoe de dag in Noord-Holland verliep

4 juli 2022, 09.30 uur · Aangepast 4 juli 2022, 20.29 uur
Door Redactie · Foto: NH Nieuws

Vandaag hebben de boeren op verschillende plekken in onze provincie geprotesteerd. Distributiecentra in onder andere Alkmaar, Middenbeemster en Zaandam zijn door hen geblokkeerd. In IJmuiden sloten ook de vissers zich bij het protest aan. Lees hier terug hoe de protestdag is verlopen.

Heb jij nog interessante informatie over het boerenprotest? Of een interessante foto/ video gemaakt? Deel het met ons via 06-30093003!

4 juli 2022, 19.44 uur

Afsluitdijk dicht door blokkade

Dat meldt de ANWB Verkeersinformatie.

4 juli 2022, 16.29 uur

Een nieuwe groep boeren verzamelde zich eind van de middag in Middenbeemster

Volgens een omstander heerste er een 'rustige sfeer'.

4 juli 2022, 16.06 uur

Ook in Alkmaar trekken tientallen trekkers zich terug

De groep boeren stond vanaf vanochtend met hun trekkers bij het distributiecentrum van de Vomar. Het personeel was daar op hun beurt niet van gediend en blokkeerde de weg voor de trekkers.

4 juli 2022, 15.14 uur

Groep boeren wordt steeds kleiner, rust lijkt wedergekeerd

De groep boeren, die vanochtend begonnen met de blokkade van het distributiecentrum in Zaandam en vervolgens door Amsterdam reden, heeft de hoofdstad weer verlaten. De trekkers, zo'n dertig stuks, trokken nog even in colonne door Waterland, maar inmiddels lijkt de kliek flink te zijn verdund. Daarmee keert de rust terug in de provincie. 

4 juli 2022, 14.02 uur

Groep boeren rijdt Amsterdam binnen

De groep boeren die eerder vandaag het distributiecentrum van de Albert Heijn in Zaandam blokkeerde, heeft de koers verlegd naar Amsterdam. De eerste boeren zijn zojuist Amsterdam binnen gereden, bij de NDSM-werf in Amsterdam-Noord. Dat meldt onze verslaggever die achter de boeren aanrijdt. Een eerdere poging om op de ring van Amsterdam te komen werd tegengehouden door de politie.