Ga naar Content

Fietsnudisten geven zich bloot voor milieu: "Lichaam is de schoonste motor die er is"

Helemaal naakt door Amsterdam fietsen, dat kon vandaag tijdens de Naked Bike Ride. De fietsnudisten deden dat om aandacht te vragen voor de kwetsbaarheid van de fietser en het milieu. Vanaf Park Frankendeal fietsten zij met verschillende stops richting het Vondelpark. 

Naked Bike Ride - NH Nieuws

De Naked Bike Ride werd in 2005 voor het eerst in Amsterdam georganiseerd. Wat opvalt is dat er voornamelijk mannen aan de start staan. Dat vinden de vrouwen die mee doen aan de fietstocht ook heel jammer."Misschien toch een beetje schaamte voor hun lichaam denk ik", zegt één van de deelneemsters. 

"Normaal gesproken zijn naakte lichamen heel gemaakt, maar hier niet"

Voorbijganger

De deelnemers genieten vooral van de tocht door de stad. "We hebben niet zo vaak de mogelijkheid om dit te doen in Amsterdam", aldus een enthousiaste fietser. "Gewoon lekker naakt fietsen en het sfeertje hier is gewoon gezellig", vertelt een ander. 

Ook voorbijgangers waren onder de indruk van het spektakel. "Normaal gesproken zijn naakte lichamen heel gemaakt, maar hier niet", vertelt een toerist.  Een kersvers getrouwd stel keek ook hun ogen uit op hun speciale dag. "Het maakt eigenlijk onze bijzondere dag extra bijzonder."

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.