Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

AZ begint uitstekend aan oefencampagne met onbezorgde winst op PEC Zwolle

2 juli 2022, 17.52 uur · Aangepast 2 juli 2022, 19.32 uur · Door Frank van der Meijden

AZ is goed begonnen aan de oefencampagne van het nieuwe eredivisieseizoen. Op het veld van V.V. Dirkshorn werd de eerste oefenwedstrijd met 3-1 gewonnen van eerstedivisionist PEC Zwolle. 

Mees de Wit over zijn eerste wedstrijd voor AZ - NH Sport / Stephan Brandhorst

Bij AZ ontbrak onder andere Owen Wijndal. De linkervleugelverdediger staat op het punt om zijn transfer naar Ajax af te ronden. Ook Jordy Clasie, Hakon Evjen, Bruno Martins Indi, Yukinari Sugawara en Jesper Karlsson waren om verschillende redenen niet aanwezig. 

Snelle voorsprong

In de openingsfase van het duel liet AZ er geen gras over groeien. De ploeg van trainer Pascal Jansen kwam al na tien minuten op voorsprong door Yusuf Barasi. De 19-jarige spits schoot op aangeven van Myron van Brederode de 1-0 binnen. Het publiek in Dirkshorn hoefde niet lang te wachten op de tweede goal van AZ. Halverwege de eerste helft was het de nieuwe aanwinst Mayckal Lahdo die voorsprong verdubbelde. 

Tekst gaat verder onder de video

Pascal Jansen over het ontbreken van Owen Wijndal - NH Sport / Stephan Brandhorst

In de tweede helft stond er bij AZ een geheel ander elftal op het veld, maar dit ging niet ten koste van het spel. Ook in het tweede bedrijf waren de Alkmaarders de bovenliggende partij. Het overwicht resulteerde al snel in de 3-0. Vangelis Pavlidis werd diep gestuurd en de Griekse spits rondde koelbloedig af. 

Niet de nul

Het lukte AZ uiteindelijk niet om de nul te houden. Chardi Landu zorgde namens de Zwollenaren voor de 3-1 door oog in oog met doelman Peter Vindahl koelbloedig af te ronden. De zege kwam in de slotfase verder niet meer in gevaar. 

AZ vertrekt maandag voor een trainingskamp naar het Gelderse Epe. Op woensdag 8 juli wordt daar geoefend tegen PAOK uit Griekenland. 

AZ-trainer Pascal Jansen over de voorbereiding op het nieuwe seizoen - NH Sport / Stephan Brandhorst

Opstelling AZ: Verhulst; Dekker, Beukema, M. de Wit; De Jong, Reijnders, Schouten, D. de Wit; Lahdo, Barasi, Van Brederode

Opstelling AZ tweede helft: Vindahl; Witry, Hatzidiakos, Koopmeiners, Kerkez (M. de Wit/85); Midtsjø, Buurmeester, Odgaard; Griffith, Pavlidis, Duin

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • NH Sport keert zondag 7 augustus terug op NH Radio van 17.00-19.00 uur
  • Op tv zie je vanaf maandag 6 juni om 17.10 uur de zesdelige serie De Schoonheid van de Sport 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]