Ajax ondanks uitblinkende Ihattaren hard onderuit tegen Paderborn

Het is Ajax niet gelukt om ook zijn tweede oefenwedstrijd van het seizoen te winnen. In Oldenzaal werd met 5-2 verloren van het Duitse Paderborn. Mohamed Ihattaren was met twee doelpunten de uitblinker aan de zijde van de Amsterdammers.

Mohamed Ihattaren was twee keer trefzeker namens Ajax - Foto: Orange Pictures

Paderborn, dat uitkomt op het tweede niveau in Duitsland, begon sterk aan het duel. Binnen twee minuten keek Ajax al tegen een achterstand aan nadat Raphael Obermair doelman Jay Gorter wist te passeren. Lang hoefde de ploeg van trainer Alfred Schreuder echter niet te treuren. In de vierde minuut was het alweer gelijk door Ihattaren die het eindstation was na een mooi combinatie met Naci Ünüvar.

Smaakmaker

Ihattaren was in de eerste helft de uitblinker aan de zijde van de Amsterdammers. De 20-jarige aanvallende middenvelder bracht Ajax halverwege de eerste helft verdiend op voorsprong. Dit keer schoot Ihattaren een vrije trap vanaf twintig meter schitterend raak en  zorgde zo voor de 2-1 ruststand.

tekst gaat verder onder de tweet

Na de thee werd er veel gewisseld en verloor Ajax in die tweede helft de grip op de wedstrijd. De druk van Paderborn nam toe en uiteindelijk zorgde Sirlord Conteh met een intikker bij de tweede paal voor de 2-2. Na de gelijkmaker ging de Duitse bezoeker erop en erover. Binnen luttele minuten werd het 2-4 door treffers van Kelvin Ofori en Dannis Srbeny. Na deze klap kon Ajax in de slotfase geen vuist meer maken en liep het zelfs nog tegen een vijfde tegentreffer aan. John Iredale strafte een fout van doelman Gorter af en zorgde zo voor de 2-5 eindstand.

Oefencampagne

Het is de eerste nederlaag voor Ajax in de nog prille oefencampagne nadat er afgelopen dinsdag met 3-0 werd gewonnen van SV Meppen. Morgen verlaat Ajax het trainingskamp in De Lutte. De volgende oefenwedstrijd is op zaterdag 9 juli. Dan spelen de Amsterdammers op De Toekomst tegen het Kroatische NK Lokomotiva Zagreb.

Opstelling Ajax:  Gorter; Klaiber, Magallán, Pierie, Baas; Regeer, Ihattaren, Fitz-Jim; Rasmussen, Ünüvar, Banel

Opstelling Ajax tweede helft: Gorter; Gooijer, Aertssen, Pierie (Warmerdam/60), Salah-Eddine; Regeer (Dall/60), Delgado, Giovanni; Ihattaren (Brandes/60), Rasmussen (Enem/60), Martha

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app.