Ga naar Content

Open training Ajax: selfies, handtekeningen en mislukte omhaal

Sinds maandag zit de Ajax-selectie zoals elk jaar in De Lutte. Dinsdag konden fans in het nabijgelegen Oldenzaal al kijken naar een oefenduel met SV Meppen, vandaag was er op de training weer publiek welkom. Met dit keer tijd voor foto's, handtekeningen en voor één fan zelfs de kans op een wereldgoal.

Foto:

"Mooi even meekijken hoe het allemaal gaat", zegt een supporter die in de buurt woont. "Goed om te zien dat de jongens er zin in hebben en dat ze fit zijn." Een ander heeft z'n zoontje van vier meegenomen. "Ja, dat moet je er vroeg ingieten. Ze groeien op in Twente-gebied. Veel zijn hier voor FC Twente. Het moeten wel kleine Ajaciedjes worden natuurlijk."

Wat opvalt is dat Richard Witschge en Michael Reiziger fel aanwijzingen geven, terwijl Alfred Schreuder vanaf een afstandje ziet dat het goed is. Iets anders opvallends: bijna alle fans noemen Mohamed Ihatteren als favoriete speler die ze vandaag gezien hebben. Ihattaren neemt dan ook uitgebreid de tijd voor foto's en handtekeningen.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Mislukte omhaal

Iemand die dat ook doet is Sean Klaiber. De rechtsback maakt met meerdere supporters een praatje, staat op tientallen foto's en als klap op de vuurpijl nodigt hij een fan uit op het veld. De voorzet die de jongen vervolgens van Klaiber krijgt is alleraardigst, maar de omhaal die volgt mislukt hopeloos. 

Het tekent de relaxte sfeer tijdens de training. Morgen zal het allemaal net wat serieuzer zijn, dan komt het Duitse Paderborn naar Oldenzaal voor een oefenwedstrijd. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]