Start van hoofdcontent

ALKMAAR

nl

AZ verliest transfervrije Mo Taabouni aan Feyenoord, Joris Kramer naar NEC

1 juli 2022, 12.16 uur · Aangepast 1 juli 2022, 13.35 uur · Door Stephan Brandhorst

Mo Taabouni maakt de overstap naar Feyenoord. De 20-jarige buitenspeler komt transfervrij over van AZ en tekent voor twee jaar in Rotterdam. Ook Joris Kramer komt niet meer voor in de plannen van trainer Pascal Jansen en vertrekt naar NEC Nijmegen.

Foto: Mo Taabouni wordt gefeliciteerd door zijn ploeggenoten na de winnende goal tegen MVV - Orange Pictures

De Haarlemmer speelde liefst negen jaar bij AZ, dat hem oppikte bij Olympia Haarlem. Bij de Alkmaarders doorliep hij de jeugdopleiding om vervolgens uit te komen in Jong AZ. In december maakte Taabouni zijn debuut in het eerste. De aanvaller mocht vier minuten meedoen. Tot meer speelminuten in het elftal van trainer Pascal Jansen kwam het echter niet.

Taabouni had de optie om zijn contract bij AZ te verlengen, maar hij koos voor een andere club. Hij stond in de belangsteling van meerdere clubs uit binnen- en buitenland. Bij Feyenoord wordt Taabouni herenigd met oud-AZ trainer Arne Slot en Orkan Kökcü waarmee hij opgegroeid is in Haarlem. "We kennen elkaar al heel lang, zijn opgegroeid in dezelfde wijk en hebben veel gevoetbald samen. Nu kijken of we hier op het veld bij Feyenoord nog steeds een match hebben", vertelt hij op de website van Feyenoord.

Tekst loopt door onder de tweet.

Kramer

Ook Joris Kramer vertrekt uit Alkmaar. De verdediger speelde het afgelopen seizoen op huurbasis bij Go Ahead Eagles en komt ook dit seizoen niet meer voor in de plannen van trainer Pascal Jansen. Daardoor maakt de 25-jarige verdediger uit Heiloo de overstap naar NEC Nijmegen waar hij een driejarig contract tekent.

"Joris is een welkome versterking in onze achterhoede", zegt Ted van Leeuwen, technisch directeur van NEC. "Wij hebben hem het afgelopen seizoen goed gevolgd. Een echte verdediger in de stijl van NEC-verdedigers uit het verleden: no-nonsense. Voor de opbouw is het prettig dat hij linksbenig is, maar de nadruk ligt op verdedigen. En dat kan hij.” 

AZ speelt morgen de eerste oefenwedstrijd in aanloop naar het nieuwe seizoen. PEC Zwolle is om 16.00 uur de tegenstander in Dirkshorn.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • NH Sport keert zondag 7 augustus terug op NH Radio van 17.00-19.00 uur
  • Op tv zie je vanaf maandag 6 juni om 17.10 uur de zesdelige serie De Schoonheid van de Sport 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]