Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

Oud-Ajacied Joshua Pynadath overtuigt technische staf en tekent contract bij AZ

30 juni 2022, 21.29 uur · Aangepast 30 juni 2022, 21.42 uur · Door Stephan Brandhorst

Joshua Pynadath heeft een contract bij AZ getekend. De aanvaller, die in de jeugd van Ajax speelde, tekent in Alkmaar een contract tot en met de zomer van 2024. De 20-jarige Amerikaan liep al enige tijd stage bij Jong AZ.

Joshua Pynadath in actie namens Jong Ajax - Pro Shots / Jasper Ruhe

Hoewel Pynadath pas twintig jaar oud is, kwam hij al in 2013 naar Europa. De geboren Amerikaan met Indiase roots, ging toen in de jeugdopleiding van Real Madrid spelen. Ajax haalde hem na twee jaar op in de Spaanse hoofdstad. Bij de Amsterdammers maakte hij in 2019 zijn debuut in de eerste divisie, waarna hij ook drie duels in de Youth League speelde.

Werkvergunning

"Ik ging bij het team meetrainen om te zien hoe het paste", vertelt Pynadath over hoe hij bij AZ neerstreek. Hij zou eigenlijk bij Chelsea gaan spelen, maar kreeg geen werkvergunning, waarna hij neerstreek in Alkmaar. "Meteen zag ik dat dit een goede plek voor mij is. De sfeer in de kleedkamer past bij mij. Het belangrijkste is ook: sinds dag één is er vanuit de club een goede carrièreplanning voor mij. We gingen meteen bezig met hoe ik mezelf kan opbouwen voor de volgende stap, namelijk het eerste team van AZ."

Quote

"Joshua is een technisch vaardige speler. Een zeer goede beweger"

hoofd jeugdopleiding paul brandenburg

Hoofd jeugdopleiding Paul Brandenburg ziet veel potentie in Pynadath. "Joshua is een technisch vaardige speler. Een zeer goede beweger. Hij is in staat de één tegen één-duels uit te spelen, wat resulteert in goals en assists. We zien bij hem iedere dag een enorme drive om het uiterste uit zichzelf te halen. Joshua heeft dusdanig veel indruk achtergelaten dat we met hem verder willen. Hij heeft potentie. Nu is het aan ons, de mensen om hem heen maar bovenal hemzelf om het maximale eruit te halen."

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • NH Sport keert zondag 7 augustus terug op NH Radio van 17.00-19.00 uur
  • Op tv zie je vanaf maandag 6 juni om 17.10 uur de zesdelige serie De Schoonheid van de Sport 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]