Start van hoofdcontent

RIJSENHOUT

nl

Eekhoff begint aan zijn tweede Tour: "Rit vijf zie ik als herkansing voor Parijs-Roubaix"

30 juni 2022, 15.20 uur · Aangepast 30 juni 2022, 18.01 uur · Door Thomas Brood

Wielrenner Nils Eekhoff uit Rijsenhout begint morgen aan zijn tweede Tour de France. Met zijn Team DSM is het doel om voor etappezeges te gaan. "Wij hebben een diverse ploeg aan de start staan die op alle terreinen goed mee kan doen", vertelt Eekhoff.

Foto: Team DSM tijdens de ploegenpresentatie van de Tour de France 2022 in Kopenhagen - Orange Pictures

Kasseienetappe

In rit vijf van de Tour de France (Lille - Arensberg) staat er in Noord-Frankrijk een kasseienetappe op het programma. In 2017 won Eekhoff Parijs-Roubaix bij de beloften en dus heeft hij deze rit met rood omcirkeld. "In het voorjaar heb ik Parijs-Roubaix moeten missen dus ik zie deze etappe een beetje als een herkansing. Ik hoop van voren te kunnen koersen."

Slecht voorjaar

De wielrenner uit Rijsenhout kende een slecht voorjaar. Door een valspositieve coronatest verscheen hij niet aan de start bij Omloop Het Nieuwsblad en in Parijs-Nice kwam hij zwaar ten val. Daar liep hij een hersenschudding op en kwam er een einde aan zijn voorjaar. 

"Het is niet de ideale voorbereiding. Ik had gehoopt niet die tegenslag te hebben"

wielrenner nils eekhoff

Zijn rentree maakte de 24-jarige Noord-Hollander in mei tijdens de Ronde van Duinkerken. In juni reed hij nog de ZLM Tour. Daar kwam hij in de vierde etappe ten val en stapte hij uit voorzorg af.  Vervolgens liep hij corona op en startte hij niet in de Ronde van België.

"Het is niet de ideale voorbereiding. Ik had gehoopt niet die tegenslag te hebben en er nog beter voor te staan. Ik heb niet al teveel last van de coronabesmetting gehad. Wij liggen op schema om goed van start te gaan", blijft Eekhoff positief.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • NH Sport keert zondag 7 augustus terug op NH Radio van 17.00-19.00 uur
  • Op tv zie je vanaf maandag 6 juni om 17.10 uur de zesdelige serie De Schoonheid van de Sport 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]