Ga naar Content

'Intimiderende' kennismaking politie valt slecht bij garagehouder

Een zogenoemd kennismakingsgesprek van de opsporingsdiensten zet kwaad bloed bij een Amstelveense garagehouder. Tom Vuijk kreeg gisteren onaangekondigd politie, justitie en de gemeente over de vloer. Met een politiehond paraat werd zijn administratie doorgelicht. "Ik dacht, wat heb ik misdaan? Maar ze kwamen voor een kennismakingsgesprek."

Foto: AAN!

Nog enigszins verbouwereerd vertelt ondernemer Tom Vuijk zijn verhaal: “Opeens stonden daar vier politieagenten, twee handhavers en nog drie mensen in mijn zaak. Vergezeld door een politiehond."

Snuffelende hond

Vuijk, die een APK-station runt op Bedrijventerrein Bovenkerk, is bijzonder ontstemd over de gang van zaken. "Ik ben niet zo snel geïntimideerd. Maar deze keer wel. Het is niet prettig als een hond komt rondsnuffelen in je zaak en er in je boekhouding wordt gekeken."

"Die moeten ook wel gaan denken: wat is daar bij Vuijk aan de hand?"

Tom Vuijk, garagehouder

Het team dat Vuijks garage bezocht, vertelde hem dat het bezoek bedoeld was om bedrijven op het bedrijventerrein in kaart te brengen. "Maar dat kan wat mij betreft wel op een andere manier. Nogmaals, dit was zo intimiderend!  Daarbij, hier tegenover zit de Albert Heijn, waar ook gewoon klanten van mij komen. Die moeten ook wel denken: 'wat is daar bij Vuijk aan hand?'"

Folder

Navraag bij de politie leert dat er dinsdag inderdaad diverse kennismakingsbezoeken zijn afgelegd op het bedrijventerrein. Een woordvoerder vertelt dat het om een team van politie, gemeente en justitie ging. "Het betrof een kennismakingsgesprek. Er is ook een folder achtergelaten. En ja, het valt binnen de bevoegdheid om hierbij een hond mee te nemen."

Vuijk zegt geen folder te hebben gezien. "Maar ik moet ook zeggen dat ik ze uiteindelijk de deur heb gewezen. Ik voelde me zo opgelaten. Soms krijg je het idee dat je gezocht wordt. Dat ze kleine keuringsstations zoals die van mij liever kwijt dan rijk zijn."

Poep en drugs

Overigens heeft het kennismakingsbezoek toch nog wat opgeleverd voor Vuijk. "Hier naast mijn pand wordt er vrolijk door mensen gepoept en drugs gebruikt. Ik vroeg de aanwezige politie en handhaving of ze daar niets aan konden doen. En na jaren zeuren werd er gistermiddag meteen wat aan gedaan", besluit de ondernemer met een besmuikte glimlach.

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]