Ga naar Content

Drie tieners uit Amsterdam aangehouden bij onderzoek naar wapenhandel

De politie heeft drie tieners uit Amsterdam aangehouden in een onderzoek naar vuurwapenhandel. De jongens zijn 16, 18 en 19 jaar oud.

Foto: Politie Amsterdam

De eerste twee aanhoudingen waren vorige week dinsdag op de Pieter Calandlaan en de Adriaan van der Horststraat in Nieuw-West. De derde verdachte is gisteren in Zuidoost opgepakt.

De politie stuitte in februari op de zaak toen het onderzoek deed naar een straatroof. Daarin dook onder andere de naam van een vermoedelijke wapenhandelaar op. Daarnaast kwam de politie de adressen van een woning en een box aan de Pieter Calandlaan op het spoor.

Pijpbommen

Nadat de politie de eerste twee verdachten had opgepakt, vond het bij doorzoekingen onder meer twee vuurwapens, 18 kilogram aan zwaar vuurwerk, 3D-printers, een ploertendoder en wapenonderdelen. Ook werden zogenoemde pijpbommen gevonden. Deze zelfgemaakte explosieven zijn door de EOD onderzocht en later tot ontploffing gebracht.

De twee verdachten zitten in voorlopige hechtenis. De derde wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De politie laat weten dat het onderzoek nog in volle gang is en dat mogelijk nog meer aanhoudingen zullen volgen.

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]