Start van hoofdcontent

Amsterdam

nl

Abdelhamid legt uit hoe hij kansarme jongeren helpt: "Goede nachtrust is mijn missie"

29 juni 2022, 10.00 uur · Aangepast 5 juli 2022, 09.18 uur · Door Arend de Geus

Abdelhamid Idrissi (33) voelt al jong aan hoe de wereld waarin hij opgroeit in elkaar zit. En hij heeft er het talent voor om zijn inzichten praktisch in te zetten. Vanuit Amsterdam bouwt hij een netwerk dat jongeren ondersteunt. Kansarme jongeren, zoals hij er zelf een was. 

Abdelhamid tijdens de opnames van NH Strijders - Foto: Melle Bos

Aan alles is te merken dat Abdelhamid zijn verhaal niet voor het eerst vertelt. Hij kent de voorbeelden uit zijn jeugd en benoemt precies de momenten waarop hij het verschil wist te maken in de levens van andere jongeren. Het is geen wonder dat hij ze zo levensecht beschrijft: al elf jaar is hij ambassadeur van zijn eigen stichting en in die jaren heeft hij zijn verhaal al vaak gedaan.

Maar al weet hij waarvoor hij strijdt, ook voor hemzelf wordt zijn missie steeds duidelijker. Pas onlangs realiseerde hij zich wat het is dat hij écht wil bieden. Het symbool daarvoor is het kussen dat hij bij zich heeft.

Abdelhamid is een van onze 'Strijders': inspirerende Noord-Hollanders, die hun ervaringen hebben omgezet naar een positieve bijdrage aan de maatschappij. Met deze serie geven wij deze strijders een platform om dat verhaal te delen.

Abdelhamid tijdens de opnames van NH Strijders - Foto: Melle Bos

'Strijders' is ook te beluisteren als podcast. Abonneer je op de serie via je favoriete podcast-aanbieder.

Luister de aflevering met Abdelhamid hieronder.

In het programma Strijders vertellen inspirerende Noord-Hollanders hun verhaal. Stuk voor stuk proberen zij op hun eigen manier de wereld net iets mooier te maken.

Strijders wordt uitgezonden op het TV-kanaal van NH Nieuws en via onze website. Ook zijn de verhalen te beluisteren als podcast. Abonneer je daarop via je favoriete podcastkanaal. Hier vind je een overzicht van alle Strijders.