Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

Trainer Wim Jonk wil sneller vooruit met FC Volendam: "We zijn geen speedboot, maar een olietanker geweest"

28 juni 2022, 07.30 uur · Aangepast 28 juni 2022, 17.11 uur · Door Edward Dekker

Wim Jonk is aan zijn vierde seizoen als hoofdtrainer van FC Volendam begonnen. Enkele maanden geleden sprak hij de intentie aan te willen blijven, maar toch duurde het tot afgelopen zaterdag voordat hij zijn felbegeerde handtekening onder een éénjarige verbintenis zette. Waarom duurde dat zo gruwelijk lang?

Na afloop van de eerste training vertelt de 55-jarige Volendammer hoe belangrijk het voor hem is dat alle neuzen dezelfde kant op staan. Binnen de lijnen, maar minstens zo belangrijk, ook daar buiten.

Tekst gaat verder onder de video.

FC Volendam-trainer Wim Jonk wil alle neuzen dezelfde kant op hebben - NH Sport / Edward Dekker

Aankomend voorzitter Jan Smit maakte zich de afgelopen periode geen enkele zorgen dat de kersverse eredivisionist ineens zonder hoofdtrainer zou zitten. Lopende het vorige seizoen vertelde de zanger dat een akkoord nabij was. Drie weken geleden twitterde Smit dat de deal was beklonken. 

Tekst gaat verder onder de tweet.

Alleen liet de officiële mededeling van de club daarna op zich wachten. Dat voedde allerlei speculaties dat er toch een kink in de kabel zou zijn gekomen. Jonk verweest al die geruchten naar het rijk der fabelen.

Quote

"Als onze visie anders wordt ingevuld, weet ik niet of ik langer had gebleven."

FC Volendam-trainer Wim Jonk

"We hadden vanaf het begin de intentie om samen door te gaan", zegt Jonk. "We zijn drie jaar geleden begonnen met een bepaalde visie en het is belangrijk dat we iedereen op dezelfde lijn hebben richting de toekomst. Daar hebben we het veel over gehad. Dat vind ik een belangrijke sleutel, want als dat anders wordt ingevuld, weet ik niet of ik langer had gebleven."

Quote

"We zijn geen speedboot maar een olietanker geweest. We moeten sneller stappen maken"

FC Volendam-trainer Wim Jonk

De gesprekken waren noodzakelijk om kritisch te kijken of overal de puntjes op de i zijn gezet. Jonk is ambitieus en wil van FC Volendam op korte termijn een stabiele eredivisionist maken. "We zijn geen speedboot, maar een olietanker geweest. We moet sneller stappen gaan maken. Daarin moeten we elkaar challengen en dat is ook een mooi proces."

Om die reden heeft Jonk een contract voor één seizoen met een optie voor nog een seizoen getekend. 

Waarom tekent Wim Jonk voor slechts één jaar? - NHSport / Edward Dekker

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • NH Sport keert zondag 7 augustus terug op NH Radio van 17.00-19.00 uur
  • Op tv zie je vanaf maandag 6 juni om 17.10 uur de zesdelige serie De Schoonheid van de Sport 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]