Ga naar Content

Straten blank na korte heftige regenbuien in Haarlem en Heemstede

Een paar korte, maar hevige wolkbreuken hebben vanmiddag straten in Heemstede en Haarlem blank gezet. In Heemstede liepen tunneltjes onder water en waren straten kort onbegaanbaar, in Haarlem liepen ook enkele straten behoorlijk onder. 

Foto: VLN Nieuws

Voor veel voetgangers en fietsers kwam de grote regenbui onverwacht. In korte broek afstappen en omlopen, geen regenkleding; slechts een enkeling was voorbereid. 

Het regenwater kon door de enorme hoeveelheid op veel plekken slecht weglopen en dat zorgde ervoor dat veel straten en tunneltjes niet begaanbaar waren. Een woordvoerder van Veiligheidsregio Kennemerland laat weten dat er 'wel wat 112-telefoontjes binnenkwamen door wateroverlast, maar dat de aantallen lager lagen dan bij een langdurige storm'. 

Flinke overlast

In Haarlem liepen de straten op sommige plekken ook flink onder water. Auto's kwamen hierdoor diep in het water te staan. 

In onderstaande tweet is te zien hoe de auto's zich manoeuvreerden door het water. Tekst gaat verder onder tweet.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Een woordvoerder van de brandweer spreekt van zo'n twintig tot dertig meldingen over de wateroverlast. Welke schade er precies is, is nog niet duidelijk. 

Bekijk op onderstaande foto's hoe een deel van Heemstede eruit zag door het noodweer:

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.