Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

Grote opsteker voor FC Volendam: van Inter gehuurde keeper Filip Stankovic blijft

27 juni 2022, 12.45 uur · Aangepast 20 juli 2022, 15.22 uur · Door Edward Dekker

FC Volendam kan ook in de eredivisie op Filip Stankovic rekenen. De 1.90 meter lange doelman bevestigde na afloop van de eerste training dat hij Volendam trouw blijft. De eredivisionist huurt Stankovic opnieuw voor één jaar van Internazionale. 

Inter-huurling Filip Stankovic blijft bij FC Volendam - NH Sport / Edward Dekker

Stankovic speelde na een stroef begin een sterk seizoen onder de lat. Zeker in het tweede deel van de competitie hield hij de ploeg van trainer Wim Jonk een aantal keren in beslissende situaties op de been. 

Voor de 20-jarige Serviër is het geen verrassing dat hij bij FC Volendam blijft. "Ik wist dat ik hier terug zou komen. Ze vroegen in Italië of ik wilde blijven en toen heb ik ja gezegd." Zijn vader, oud-international Dejan Stankovic en manager moeten de laatste contractuele details nog met FC Volendam afhandelen. 

Tekst gaat verder onder de video.

Wim Jonk over de spelers van Internazionale - NH Sport / Edward Dekker

Kleine selectie

In totaal stonden er vanochtend slechts zeven veldspelers en twee keepers op het veld. Een tweede groep onderging binnen diverse tests. In de middag worden die groepen omgedraaid. Eén van de spelers die in de ochtend op het veld verschenen, was Damon Mirani. Na drie weken vakantie begint de centrale verdediger fris en fruitig aan het nieuwe seizoen.

Tekst gaat verder onder de video.

De accu van Damon Mirani is weer volledig opgeladen - NH Sport / Edward Dekker

Volgens trainer Wim Jonk telt zijn selectie nu krap twintig spelers en moet er in elke linie nog versterking komen. Daarbij is niet uitgesloten dat Boy Deul terugkeert. Eind maart kreeg de inmiddels 34-jarige middenvelder, die vorig seizoen vrijwel alles speelde, zijn ontslagbrief.

"Boy heeft het uitstekend gedaan", zegt Jonk. "We gaan alleen een stap hoger en hij zit op een bepaalde leeftijd, maar ik weet wel wat ik aan Boy heb. Mocht het nodig zijn, omdat we  niet de spelers binnenkrijgen die we graag willen, dan kunnen we kijken of Boy nog beschikbaar is. Het klinkt wat oneerbiedig, maar we zetten eerst in op de prioriteiten. Zo hebben we dat ook eerlijk en open met Boy besproken." 

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • NH Sport keert zondag 7 augustus terug op NH Radio van 17.00-19.00 uur
  • NH Sport is vanaf maandag 29 augustus weer op tv te zien om 17.10 uur 
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52