Ga naar Content
Sport

TVM-ploeg en Koen Verweij uit elkaar

25 april 2010, 11.54 uur
Door: · Foto:

ALKMAAR Koen Verweij schaatst komend seizoen niet meer voor TVM. De commerciële schaatsploeg en de 19-jarige allrounder zijn overeengekomen dat het tot 2011 lopende contract wordt ontbonden.

De Alkmaarder was bezig aan zijn eerste seizoen bij de ploeg van trainer Gerard Kemkers. "Voor alle partijen is het spijtig dat het zo is gelopen", aldus TVM-teammanager Patrick Wouters. "Wij menen dat het voor alle betrokkenen beter is dat onze wegen na een jaar gaan scheiden. De samenwerking is niet geworden wat we er van gehoopt hadden. "
Verweij vervolgt zijn loopbaan bij Hofmeier, hij ondertekent een contract van twee jaar. Vorig seizoen kon hij ook al naar dat team. De rijder, die toen nog deel uitmaakte van Jong Oranje, koos uiteindelijk voor TVM. Goede prestaties op het hoogste niveau bleven echter uit voor Verweij, die bij Hofmeier weer te maken zou krijgen met trainer Jan van Veen. Van Veen was bij Jong Oranje de coach van Verweij. Koen Verweij zet zijn loopbaan voort bij Hofmeier.
Kuipers juist náár TVM
Simon Kuipers schaatst vanaf komend seizoen juist wel voor TVM. Dat maakte de 27-jarige sprinter zondag bekend. Kuipers, die overkomt van Control, ondertekent een contract voor twee jaar bij zijn nieuwe werkgever. "Ik vind het tijd worden voor nieuwe uitdagingen'', aldus Kuipers. "De afgelopen zeven jaar heb ik met veel plezier en succes met coach Jac Orie gewerkt. Nu wil ik een nieuwe weg inslaan. De ambities en plannen van TVM spreken mij aan. Ik verwacht dat ik daar verder kan groeien.''
Kuipers won in februari bij de Olympische Spelen in Vancouver brons met de achtervolgingsploeg. Verder pakte hij bij de wereldkampioenschappen sprint in 2009 ook de bronzen plak. In totaal won Kuipers tot dusverre vier wereldbekerwedstrijden op de 1000 en 1500 meter.
"Met het contracteren van Simon hebben we een uitgebalanceerd team met drie allrounders en twee snelle jongens'', aldus TVM-teammanager Patrick Wouters. De drie allrounders zijn Sven Kramer, Wouter Olde Heuvel en Blokhuijsen, Remco Olde Heuvel en Kuipers de sprinters. Fansite Koen Verweij